Ελλάδα

Ίος: Στην ουρά για rapid test κάτοικοι & τουρίστες – Τελειόφοιτοι που κόλλησαν κορωνοϊό στο νησί μιλούν στο Mega από το ξενοδοχείο καραντίνας

11.07.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Δύο κοπέλες από την Κύπρο κόλλησαν κορωνοϊό στο πάρτι των τελειόφοιτων στη Λεμεσό. Είχαν όμως αρνητικό τεστ, ταξίδεψαν στην Ίο, όπου όμως εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα, και βρέθηκαν τελικά θετικές στον ιό. Τώρα βλέπουν το νησί μόνο από το παράθυρο του ξενοδοχείου.

Η Μιχαέλα και η Άντρια έφτασαν στην Ίο από τη Λεμεσό. Τα πρώτα συμπτώματα είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μετά το πάρτι των τελειόφοιτων. Το PCR όμως βγήκε αρνητικό κι έτσι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ίο.

«10 λεπτά πριν ξεκινήσει το ταξίδι ανέβασα πυρετό και νόμισα ότι ήταν από το κλιματιστικό γιατί είχα αρνητικό PCR. Στην πορεία στο ταξίδι ήμουν χάλια είχα πυρετό συνέχεια και έπαιρνα αντιπυρετικά για να περνάω τους ελέγχους θερμοκρασίας. Όταν ήρθα εδώ είπα να κάνω το τεστ για να είμαστε τελείως σίγουρες να μην κολλήσουμε αν τυχόν έχω. Και τελικά βγήκα θετική», αναφέρει στην κάμερα του Mega η νεαρή Μιχαέλα.

Οι δύο κοπέλες είναι συμμαθήτριες και συναθλήτριες στην ομάδα στίβου. Η Άντρια είχε ξανανοσήσει πριν από 6 μήνες και είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει σε καραντίνα.

«Είναι λίγο οι διακοπές τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα. Πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί και εμείς φορούσαμε μάσκα. Εγώ είχα ξανακολλήσει και κόλλησα για δεύτερη φορά», είπε η ίδια στο Mega.

Πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο κόλλησαν και τις οικογένειές τους.

Άντι για πάρτι, βουτιές, χορό και ποτά, βλέπουν το νησί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Πολλά ξενοδοχεία στην Ίο φιλοξενούν τελειόφοιτους μαθητές που ήρθαν για πάρτι, βρέθηκαν όμως θετικοί στον ιό και μπήκαν σε καραντίνα. Έτσι στο νησί έσπευσαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων φαίνεται πως έσωσε το νησί, αφού οι ντόπιοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90%.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2021