Κόσμος

Ευρώπη: Η «Δέλτα» εξαπλώνεται, οι περιορισμοί επιστρέφουν

11.07.2021 | 13:16 Eνσωμάτωση

Η απόφαση της Πορτογαλικής κυβέρνησης να ζητά από τους πελάτες των εστιατορίων και των μπαρ αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει δημιουργήσει νέο «πονοκέφαλο» στις επιχειρήσεις.

Οι επιχειρηματίες σημειώνουν επίσης πως η επαναφορά νέων αυστηρών μέτρων λειτουργούν αποτρεπτικά για τον τουρισμό ο οποίος και φέτος είναι περιορισμένος.

Στην Καταλονία, τα μπαρ έκλεισαν όμως οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους εξακολουθούν να γίνονται έστω και με αυστηρά μέτρα προστασίας. Στην πρωτεύουσα της ισπανικής περιφέρειας, Βαρκελώνη,  25.000 άνθρωποι χόρεψαν και διασκέδασαν σε τριήμερο μουσικό φεστιβάλ.

Σε προάστιο της Βαρκελώνης 40 τυχεροί πολίτες απόλαυσαν μία συναυλία για λίγους από την απόλυτη προστασία της δικής τους φούσκας.

Μεγάλη Βρετάνια

Μπορεί η κυβέρνηση Τζόνσον να έχει ανακοινώσει πως η 19η Ιουλίου θα είναι ημέρα ελευθερίας από τους περιορισμούς της πανδημίας, αλλά τα περισσότερα από 30.000 κρούσματα την ημέρα τρομάζουν επιστήμονες, δημάρχους και πολίτες.

Οι δήμαρχοι  του Λονδίνου και του Μάντσεστερ ζήτησαν η χρήση μάσκας να παραμείνει υποχρεωτική τουλάχιστον στα μέσα μεταφοράς ενώ σημερινή δημοσκόπηση του Guardian σημειώνει πως ένας στους δύο Βρετανούς ανησυχεί με την ολική άρση των μέτρων υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ρώσια

Στην Ρωσία με τα κρούσματα να ξεπερνούν εχθές τα 25.000 και οι θάνατοι να είναι πάνω από 700 σε ημερήσια βάση οι αρχές προσπαθούν από την μία να περιορίσουν την μετάδοση της νόσου και από την άλλη να αυξήσουν τους πολύ χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού.

Τα αποτεφρωτήρια σε πολλές περιοχές της χώρας αδυνατούν να διαχειριστούν τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό νεκρών από την πανδημία. Αυτές οι εικόνες από την Αγία Πετρούπολη είναι ενδεικτικές της κατάστασης σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2021