Ελλάδα

Θερίζει ο κορωνοϊός στις παιδικές κατασκηνώσεις: Δεκάδες κρούσματα σε Αττική, Χανία και Χαλκιδική

09.07.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Μεγάλες κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα γίνονται εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού

Σε συναγερμό κατασκήνωση και στο Καπανδρίτι, όταν προχθές παιδί παρουσίασε πυρετό και του έγιναν σελφ τεστ και ράπιντ τεστ που βγήκαν θετικά. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του και ο ΕΟΔΥ. Τα ράπιντ τεστ συνεχίστηκαν και στα 17 παιδιά της ομάδας του με το 12 ετών παιδί και βρέθηκαν άλλα δύο κρούσματα. Οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν τους γονείς, ήρθαν και τα παρέλαβαν και η ιχνηλάτιση συνεχίστηκε και σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, περίπου 380 παιδιά.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής με 14 κρούσματα. Τρία παιδάκια το μεσημέρι της Τετάρτης εμφάνισαν συμπτώματα αμέσως έγιναν τεστ και βρέθηκαν ακόμα 14 παιδιά θετικά ανάμεσά τους και μια ομαδάρχισσα 17 ετών. Εκκενώθηκαν έξι σπιτάκια. Από τα 1.110 άτομα έμειναν μόνο τα 500 καθώς θορυβήθηκαν κι άλλοι γονείς. Τα τεστ συνεχίζονται, τη Δευτέρα θα μείνει κλειστή η κατασκήνωση θα γίνει απολύμανση και θα ξεκινήσει η νέα κατασκηνωτική περίοδος.

Στα Χανιά ιδιοκτήτες αποφάσισαν να κλείσουν την κατασκήνωση μετά από τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την 1η Ιουλίου μπ0ήκαν στην κατασκήνωση 220 παιδιά, την έκτη ημέρα ένα παιδί εμφάνισε συμπτώματα και σε τεστ που του έγινε εντοπίστηκε θετικό. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά που έμεναν μαζί. Τα τεστ συνεχίστηκαν και έως τώρα έχουν εντοπιστεί 7 κρούσματα, πέντε παιδάκια και 2 εργαζομένους και ο φόβος υπερμετάδοσης έχει αυξηθεί. Η διδικασία του ελέγχου είναι σε εξέλιξη. Η κατασκήνωση κλείνει μέχρι τις 16 Ιουλίου. Έκτοτε θα δέχεται παιδιά μόνο με ράπιντ τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2021