Κόσμος

Διεθνείς ειδήσεις με τη ματιά του MEGA

09.07.2021 | 20:58 Eνσωμάτωση

Στην άλλη όψη της διεθνούς επικαιρότητας, με παράξενα από όλο τον κόσμο, για να δούμε το πιο ψηλό κάστρο που κατασκευάστηκε ποτέ στην άμμο, τους γάμους... α λα Φαραώ που αναβιώνουν σε χωριά του Καϊρου κι έναν ιμάμη στην Κωνσταντινούπολη, που προπονεί παιδιά στην πυγμαχία.

Ο Χαντίν Γιλμάζ είναι ιμάμης σε τζαμί του Γκαζι οσμαν πασά στην Κωνσταντινούπολη και κάθε πρωί ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα όμως δεν αρκείται μόνο σε αυτά. Το Γκαζί οσμάν πασά είναι μία εργατική συνοικία και ο Γιλμάζ έχει διαμορφώσει το υπόγειο του τεμένους σε προπονητήριο με δικά του έξοδα, εκεί όπου προπονεί 40 νεαρούς Τούρκους για να τους αποτρέψει από τις κακές συνήθειες και από τις παράνομες δραστηριότητες. Το θεάρεστο έργο του ιμάμη έχει σύνθημα “Το παν είναι να αγγίξεις μία καρδιά”.

Μία γαμήλια τελετή τελείως διαφορετική από τις άλλες. Οι μελλόνυμφοι καταφθάνουν με βάρκα σε φαραωνικό χωριό στις παρυφές του Καΐρου και όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει ο γάμος. Το ζευγάρι φοράει παραδοσιακές φορεσιές της αρχαίας Αιγύπτου, η πομπή μπαίνει στο φαραωνικό παλάτι και ο γαμπρός με τη νύφη κάθονται σε βασιλικούς θρόνους.
Σε λίγο ο αρχιερέας του ναού τους παραδίδει το πιστοποιητικό του γάμου τους γραμμένο σε πάπυρο.

Έχει ύψος 21,16 μέτρα και ήδη έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίννες ως το υψηλότερο κάστρο στην άμμο σε όλον τον κόσμο. Το κάστρο του Μπλόχους της Δανίας είναι 3,5 μέτρα υψηλότερο από αυτό που κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 2019. Το εξαιρετικό δημιούργημα από άμμο έχει στην κορυφή του το βακτήριο του κορωνοϊού για να τονίσει πως η πανδημία κυβερνά τον κόσμο. Κατασκευάστηκε με τριγωνική βάση για μεγαλύτερη στατικότητα και μια ξύλινη σκαλωσιά τοποθετήθηκε γύρω του έτσι ώστε οι περίπου 30 καλλιτέχνες να μπορούν να δημιουργούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2021