Ελλάδα

Ίος: Μετά τα πάρτι… καραντίνα – Τι λένε νεαροί που νόσησαν σε beach parties

09.07.2021 | 21:24 Eνσωμάτωση

Τα ξέφρενα πάρτι σε beach bar στην Ιό, που αποτέλεσε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, οδήγησαν σε καραντίνα αρκετούς νεαρούς.

«Επειδή είναι ωραίο νησί και γίνονται ωραία πάρτι και θα ερχόντουσαν κι άλλες παρέες φίλων μας ήρθαμε κι εμείς. Αν το περιμέναμε δε θα ερχόμασταν».

Ο Κλεάνθης Σαραντόπουλος μιλάει στο MEGA από το μικρό δωμάτιο του ξενοδοχείου στην Ίο όπου θα μείνει 14 ημέρες σε καραντίνα.

Έκλεισαν τις διακοπές τους από τον Δεκέμβρη, προγραμμάτιζαν κάθε βράδυ κι άλλο πάρτι, βουτιές, χορό και αλκοόλ τελικά όμως βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Κάτσαμε 2-3 ημέρες και αρχίσαμε να έχουμε μερικά συμπτώματα και οι μισοί βγήκαμε θετικοί. Τώρα δεν έχω συμπτώματα είχα όμως πυρετό και τον λαιμό μου».

Τα 4 θετικά στον κορωνοϊό άτομα της παρέας μπορούν να συναντιούνται στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Όσοι είναι αρνητικοί είναι σε αυστηρή απομόνωση.

Η κ. Κατερίνα, υπεύθυνη του ξενοδοχείου καραντίνα, τους προσέχει σαν παιδιά της.

«Με πήραν τηλέφωνο από το κέντρο υγείας, μου είπαν ότι ένα παιδάκι βγήκε θετικό και τρελάθηκα. Έπεσα στα πατώματα. Τώρα έχουμε 4 παιδιά με κορωνοϊό και 3 σε προληπτική καραντίνα. 18 χρονών παιδάκια. Πολύ καλά παιδιά, πειθαρχημένα. Ψωνίζω στα παιδιά ό,τι μπορώ, τα αφήνω έξω από το δωμάτιο και τα παίρνουν. Έχουμε δεθεί πολύ. Θα μου λείψουν. Μιλάω με τους γονείς τους, θέλω να τους κάνω μία μεγάλη αγκαλιά και δεν μπορώ».

Την ίδια στιγμή, μία άλλη παρέα κατάφερε να επιστρέψει από τις διακοπές της. Τα παιδιά βρέθηκαν όμως θετικά στον ιό στο λιμάνι της Ραφήνας και μπήκαν σε καραντίνα στην Αθήνα.

Οι περισσότεροι νέοι δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2021