Ελλάδα

«Πρωταθλητές» και «ουραγοί» στους εμβολιασμούς στην Αττική

09.07.2021 | 20:18

Μεγάλες αποκλίσεις, εμφανίζονται στα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Αττική. Τα βόρεια προάστια φαίνεται πως προηγούνται στην κούρσα των εμβολιασμών τη στιγμή που σε Δυτική, Ανατολική Αττική μάλλον... πηγαίνουν σημειωτόν. Τα ατομα νεαρότερης ηλικιας δείχνουν να συνεχίζουν να νιώθουν άτρωτα παρά τον δείκτη θετικότητας και τα στοιχεία που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο...

Δύσκολο σύμφωνα με τους ειδικούς να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το 4 κύμα πανδημίας αφού δεν έχει χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ”πρωταθλητές” στον εμβολιασμό είναι οι κάτοικοι των βορείων προαστίων …έχοντας εμβολιαστεί με μια δόση σε ποσοστό 81% και πλήρως εμβολιασμένοι το 60%.

Στην ανατολική Αττική με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 21,97% ενώ μόλις το 15,88% είναι πλήρως εμβολιασμένοι .Στη Δυτική Αττική το 21% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 16,30% είναι πλήρως εμβολιασμένο

Και ο νότιος τομέας της Αττικής έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών με το δείκτη της θετικότητας καθημερινά να ανεβαίνει.

Κάποιοι νέοι λένε πως εμβολιάστηκαν επειδή ένιωθαν υποχρέωση και όχι επειδή το ήθελαν.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο δείκτης θετικότητας ανεβαίνει με τους μικρότερης ηλικίας να είναι εκείνοι που είναι πιο εκτεθειμένοι, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς και στη νυχτερινή διασκέδαση.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/07/2021

Ελλάδα