Ελλάδα

Λιγνάδης: Αρνήθηκε τους βιασμούς, ζητά αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

09.07.2021 | 14:02

Την αποφυλάκισή του υπό ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι δηλαδή το οποίο μάλιστα δηλώνει ότι προτίθεται να πληρώσει ο ίδιος, ζήτησε ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, σε 100 σελίδες αρνείται για μια ακόμη φορά όλους τους βιασμούς που του αποδίδονται και ζητεί να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τους ανθρώπους που τον καταγγέλλουν.

Την αποφυλάκισή του υπό τον όρο της κατ΄ οίκον επιτήρησης με «βραχιολάκι» ζήτησε από την 19η τακτική ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, δηλώντας, ταυτόχρονα αθώος και για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει.

«Δεν είναι θύμα βιασμού»

Για την καταγγελία σε βάρος του, του 24χρονου, ο οποίος τον κατηγορεί για βιασμό το 2015 όταν ήταν ανήλικος και 17 ετών, ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε τον βίασε.

«Κάποιες μέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς, όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένα στρατευμένος μάρτυρας», αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα.

«Προσδοκά οικονομικό όφελος»

Την ίδια αρνητική στάση τηρεί και απέναντι στην καταγγελία νεαρού άνδρα ο οποίος υποστηρίζει ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον βίασε το 2018 στο σπίτι του.

«Με την προσδοκία να χτίσει οικονομικό όφελος υπέβαλε σε βάρος μου μία καθ’ ολοκληρίαν ψευδή καταγγελία, στερούμενος στοιχείων, με μοναδικό όπλο τις υποβληθείσες σε βάρος μου καταγγελίες, καθώς οι φωνές των πολλών, ακόμη και όταν αυτοί ψεύδονται ασυστόλως, δυστυχώς υπερισχύουν της φωνής του ενός, ακόμη και όταν αυτός είναι αθώος», αναφέρει.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, πριν πάρει εκ νέου το δρόμο για τις φυλακές, επέμεινε στο αίτημα του να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση και με τα τέσσερα θύματα που έχουν καταγγείλει επίσημα στις δικαστικές αρχές ότι τα βίασε.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/07/2021

Ελλάδα