Κόσμος

Ένα μηχάνημα ανακύκλωσης με καρδιά που κάνει δωρεές

09.07.2021 | 13:42

Ένα διαφορετικό μηχάνημα ανακύκλωσης πλαστικών εγκαταστάθηκε στο Κίεβο. Η συσκευή μετατρέπει τα μπουκάλια σε νομίσματα, για καλό σκοπό. H πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε αμέσως από μικρούς μαθητές δημοτικού σχολείου.

Με αυτήν την απλή κίνηση… τα παιδιά του Κιέβου μπορούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους ακόμη και ένα αδέσποτο ζώο. Ρίχνοντας ένα μπουκάλι στο μηχάνημα ανακύκλωσης αμέσως εξαργυρώνουν ένα ποσό τα οποία μπορούν να τα  προδιαθέσουν επιλέγοντας ανάμεσα στη δωρεά σε ηλικιωμένους και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και στην αγορά τροφής για αδέσποτες γάτες και σκύλους.

«Έριξα μπουκάλια σε αυτό το μηχάνημα και βοήθησα ζώα, παιδιά και ηλικιωμένους. Χωρίς τέτοια μηχανήματα, το περιβάλλον θα είναι γεμάτο με πλαστικά μπουκάλια», είπε ο Ίλια Ρόκοτς, μαθητής Δημοτικού Σχολείου Κιέβου.

Το πρώτο μηχάνημα είχε εγκατασταθεί σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Κιέβου. Συχνότεροι επισκέπτες, ήταν μικρά παιδιά γι αυτό και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν άλλα 5, σε δημοτικά σχολεία.

«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι και θέλουν το έργο να ευδοκιμήσει. Έχουμε θέσει τον πιο σημαντικό στόχο την εγκατάσταση τέτοιων κουτιών σε όλα τα σχολεία του Κιέβου, σε όλη την Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο ιδρυτής μηχανήματος ανακύκλωσης

 

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά από μικρή ηλικία μαθαίνουν τη σημασία της ανακύκλωσης ενώ έχουν συλλεχθεί ήδη περισσότεροι από 5 τόνοι πλαστικών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/07/2021

Κόσμος