Ελλάδα

Εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού κατασκηνώσεις σε Χανιά & Θεσσαλονίκη – Φόβοι για μεγάλη διασπορά

09.07.2021 | 17:09 Eνσωμάτωση

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία στα Χανιά, μετά τις αποκαλύψεις για κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκήνωση οι υπεύθυνοι της οποίας καταγγέλονται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το ζήτημα, μην τηρώντας τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα, πολλοί γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους και αμέσως τους έκαναν τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τεστ που έγιναν προέκυψαν πάνω από 3 θετικά και τώρα υπάρχει ο φόβος ότι τα συνολικά κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Mάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού.

Δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα

Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας εχθές, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους.

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης φέρονται ότι γνώριζαν για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στον χώρο τους από την Δευτέρα. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις φήμες σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού.

Κλείνει η κατασκήνωση

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, οι ιθύοντες της κατασκήνωσης αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 16/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δε θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Κρούσματα και σε κατασκήνωση στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός χτύπησε σήμερα και στη Χαλκιδική, σε κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές. Αμέσως εκκενώθηκαν έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης ειδοποίησαν τους γονείς των παιδιών οι οποίοι έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/07/2021