Ελλάδα

Δεκάδες κρούσματα μετά από beach party στην Ίο

08.07.2021 | 20:05

Δεκάδες 18χρονοι νεαροί ξεσάλωσαν σε beach στην Ίo, χόρεψαν και τραγούδησαν σαν να μην υπάρχει αύριο και 30 από αυτούς επέστρεψαν στην Αθήνα… με κορωνοϊό.

Φέτος λόγω πανδημίας οι πενθημερες εκδρομές της Γ λυκείου ακυρώθηκαν, ωστόσο μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα είχαν κλείσει από πολύ νωρίς, 4ημερο στην Ίο μέσω πρακτορείου που έριξε τις τιμές για του τελειόφοιτους.

Συνολικά, 12 παιδιά βγήκαν θετικά στον ιό πριν αναχωρήσουν από το νησί. Οι υπόλοιποι μαθητές επιβιβάστηκαν κανονικά στο πλοίο.

Στο λιμάνι της Ραφήνας σήμανε συναγερμός. Δόθηκε εντολή από τον ΕΟΔΥ οι νεαροί να ταξιδέψουν σε καραντίνα μέσα στο πλοίο για να μην έρθουν σε επαφη με τους υπόλοιπους επιβάτες. Μόλις έφτασαν στην Ραφηνα κλιμάκια διενήργησαν τεστ σε 80 άτομα με τα 14 να βρίσκονται θετικά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε το μεσημέρι και στο λιμάνι του Πειραιά και πραγματοποίησε ελέγχους σε νεαρούς επιβάτες που επέστρεψαν από την Ίο.

Τα πάρτι συνεχίζουν να αποτελούν Νο1 αιτία στην αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών ειδικά σε ηλικίες κάτω των 30.

Κανείς από τοςυ μαθητές που πήραν μέρος στα παρτι δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και όπως είπαν στο MEGA θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/07/2021

Ελλάδα