Ελλάδα

Ασκληπιείο: Καταγγελία σοκ για γιατρό που έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς – Τι υποστηρίζει στο LIVE NEWS

08.07.2021 | 17:25

Είναι ο 50χρονος ειδικευόμενος ορθοπεδικός του Ασκληπιείου Βούλας, που καταγγέλλεται πως έκανε εικονικό εμβολιασμό σε 5 γνωστούς του αρνητές, προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό κι έπειτα εξαφανίστηκε.

Ο ίδιος δίνει τη δική του απάντηση στο LIVE NEWS υποστηρίζοντας πως έκανε κανονικά το εμβόλιο σε 4 άτομα, που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού.

«Είχαν κλείσει ραντεβού. Ήταν μέσα στο σύστημα καταγεγραμμένοι. Ήταν ασθενείς μου, τους γνώριζα και μου ζήτησαν να τους εμβολιάσω εγώ στις 4/7. Μου είπαν ‘δεν θέλω άλλο χέρι να μας τρυπήσει. Και τις σύριγγες φοβόμαστε και όλα. Είσαι ο γιατρός μας’», δήλωσε αποκλειστικά στο LIVE NEWS ο 50χρονος.

Ήταν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο 50χρονος υγειονομικός ζήτησε από την νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου να εμβολιάσει εκείνος τους φίλους του.

Η νοσηλεύτρια δέχτηκε με δεδομένο ότι ο γιατρός είχε κάνει αρκετές υπηρεσίες στο εμβολιαστικό κέντρο.

Τίποτε δεν προϊδέαζε το τι θα επακολουθήσει. Εμβρόντητη η νοσηλεύτρια με 35 χρόνια υπηρεσίας είδε τον συνάδελφο της να πετάει τη δόση εμβολίου στον κάδο των αχρήστων.

Στον πρώτο που πήγε να εμβολιάσει έχυνε το υγρό του εμβολίου έξω. Προφανώς ήθελε να πάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς να εμβολιαστούν.

«Προσπάθησε να εμβολιάσει δήθεν γνωστούς του. Τον πήραν χαμπάρι οι συνάδελφοι του εμβολιαστικού κέντρου και έγινε η καταγγελία», αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου.

«Τους εμβολίασα και τους τέσσερις»

Ο 50χρονος πατέρας δύο παιδιών μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως εμβολίασε όχι έναν αλλά και τους 4 φίλους του.

«Ξεκινάω στις 4 το μεσημέρι με το πρώτο άτομο και άρχισε να φωνάζει στα ξαφνικά η νοσηλεύτρια ότι δεν το έκανα σωστά. Εκείνη έφυγε κάποια στιγμή, εγώ συνέχισα να εμβολιάζω και τους άλλους τρεις ασθενείς μου. Μόλις τελείωσα με τους εμβολιασμούς, θα μπορούσα να είχα φύγει αλλά την περίμενα να επιστρέψει και γύρισε και μου είπε και πού ξέρω ότι τα έβαλες και κάτι τέτοια», συμπλήρωσε ο 50χρονος ειδικευόμενος.

Η νοσηλεύτρια άμεσα ενημέρωσε την προϊσταμένη και τον διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος με τη σειρά του έκανε αναφορά για το απίστευτο περιστατικό στην Αστυνομία.

Για την Ένορκη διοικητική εξέταση η οποία βρίσκεται ήδη σ’ εξέλιξη ο ίδιος ο γιατρός δηλώνει άγνοια.

«Δεν με έχει πάρει ένας επίσημα από τη διοίκηση να με ενημερώσει. Ούτε για ΕΔΕ ξέρω ούτε για φάκελο στην Εισαγγελία. Το μόνο τηλέφωνο που είχα ήταν την Δεύτερα από τη γραμματεία ότι γίνεται ανάκληση της παράτασης της θητείας μου. Μέσα σε 5 ώρες κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η απόλυσή μου».

«Το θέμα από εκεί και πέρα παίρνει την νομική οδό. Το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα μάχεται και υπερασπίζεται τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης των αντιεμβολιαστικών φωνών», είπε με τη σειρά του η πρόεδρος του σωματείου.

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο»

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι αρνητής αλλά δεν έχει κάνει ούτε ο ίδιος το εμβόλιο για λόγους υγείας.

«Ακούστηκε μέχρι και ότι είμαι πραξικοπηματίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος και θέλω να σε πω μόνο αυτό. Οι γονείς μου έχουν εμβολιαστεί. Τα παιδιά μου και η γυναίκα μου έχουν εμβολιαστεί. Όλοι αυτοί που σου λέω στο Ασκληπιείο Βούλας έχουν εμβολιαστεί. Και μόνο εγώ δεν έχω εμβολιαστεί γιατί νόσησα πριν λίγους μήνες και έχω ιστορικό με καρδιακή ανακοπή».

Για την υπόθεση ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

 Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ξέσπασε κάνοντας λόγο για θράσος από τη μεριά του γιατρού, με αποτέλεσμα την υπονόμευση της προσπάθειας των υγειονομικών εν μέσω κορωνοϊού.

«Έχουμε σοκαριστεί κι εμείς με αυτά που μαθαίνουν. Αν ισχύουν οι καταγγελίες, τότε είναι απατεωνιά εκ μέρους του γιατρού και απορώ πως είχε αυτό το θράσος να κάνει αυτό που προσβάλει όλο αυτό που κάνουμε οι υγειονομικοί για να καταπολεμήσουμε την πανδημία», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νοσηλεύτρια που τον κατήγγειλε ενυπόγραφα αλλά και οι εργαζόμενοι του εμβολιαστικού κέντρου είδαν το περιστατικό. Μάλιστα, καταγγέλλεται πως ο 50χρονος ειδικευόμενος πήρε και εμβόλια μαζί του.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Γιαννάκος, έχει διαταχθεί ΕΔΕ και διεκόπη η σύμβασή του 50χρονου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/07/2021

Ελλάδα