Κόσμος

Βρετανία: Τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού – «Κόκκινη κάρτα» της Γαλλίας σε Ισπανία & Πορτογαλία

08.07.2021 | 18:19 Eνσωμάτωση

Σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός αλλά και σα να μην υπάρχει… αύριο, οι Βρετανοί ξεσάλωσαν για άλλη μία φορά την πρόκρισή τους στον τελικό του Euro.

Από την πλατεία Τραφάλγκαρ μέχρι κάθε μεγάλη πόλη της Βρετανίας, οι φίλαθλοι πλημμύρισαν τους δρόμους και μεθυσμένοι από τη νίκη γλέντησαν ως το πρωί.

Στο κατάμεστο στάδιο του Γουέμπλεϊ, φορώντας την κατάλληλη φανέλα, πανηγύρισε και ο Μπόρις Τζόνσον έχοντας πάντα δίπλα του τη σύζυγό του Κάρι.

Κανένας τους δε φορούσε μάσκα, ούτε και ο Γουίλιαμ, η σύζυγος του οποίου βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα

Την ίδια στιγμή, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στη Βρετανία oι επιστήμονες με τα κρούσματα να έχουν τετραπλασιαστεί μέσα στον Ιούνιο εν όψει της άρσης του lockdown στις 19 Ιουλίου.

Διεθνείς επιστήμονες κάνουν έκκληση στον Μπόρις Τζόνσον να καθυστερήσει το επικίνδυνο άνοιγμα της χώρας.

Περισσότεροι από 100 επιστήμονες και γιατροί λένε ότι αυτή η κίνηση θέτει σε κίνδυνο μία ολόκληρη γενιά εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργεί ο Covid.

Όχι διακοπές σε Ισπανία & Πορτογαλία

Η Γαλλία δείχνει κόκκινη κάρτα σε Ισπανία και Πορτογαλία επειδή τα κρούσματα, εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, έχουν διπλασιαστεί μέσα στον Ιούνιο.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας προειδοποιεί ότι και οι νέοι κινδυνεύουν να κολλήσουν τη νέα μετάλλαξη και να νοσήσουν βαριά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/07/2021