Κόσμος

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» την Ευρώπη

07.07.2021 | 18:18

Λίγο πριν πάρουν μία ανάσα από τον δύσκολο χειμώνα περιορισμών που επέβαλλε ο κορωνοϊός η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Η Πορτογαλία, που είχε τιθασεύσει ικανοποιητικά το τρίτο κύμα, φαίνεται να λυγίζει από τη ραγδαία εξάπλωση της Δέλτα κλείνοντας πάλι τη Λισαβόνα. Η πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού δείχνει να ευθύνεται για το 90% των κρουσμάτων.

Στην Πορτογαλία έχει εμβολιαστεί το 38%  του πληθυσμού, τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους νέους.

«Κλείνει» η Καταλονία – Στον αέρα οι διακοπές των Ευρωπαίων

Σημαντικό πισωγύρισμα και για την Καταλονία. Με το 82% των κρουσμάτων να κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα, στο τέλος της εβδομάδας κλείνουν πάλι νυχτερινά κέντρα σε κλειστούς χώρους.

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να «καλπάζει» στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ημέρα της Ελευθερίας που προανήγγειλε για τις 19 Ιουλίου ο Μπόρις Τζόνσον όλο και θολώνει.

Την τελευταία εβδομάδα (25 Ιουνίου-1 Ιουλίου) τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 70% και οι αρχές επισπεύδουν τους εμβολιασμούς στους 18 και άνω.

Η μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού αντιπροσωπεύει πλέον περίπου το 40% των κρουσμάτων στη Γαλλία. Ειδικά στον νομό Λαντ της Ακιτέν που βρίσκεται στην νοτιοδυτική Γαλλία, η εκτόξευση των κρουσμάτων είναι ραγδαία και βρίσκεται στο 88%.

Oι Γάλλοι πάντως δεν έχουν καμία διάθεση να χάσουν τις διακοπές τους.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει προσλάβει δύο χιλιάδες συντονιστές για να εξασφαλίσουν ότι στις παραλίες θα τηρούνται οι αποστάσεις και θα δίνονται πληροφορίες για τους εμβολιασμούς.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/07/2021

Κόσμος