Ελλάδα

Χαμός με πάρτι σε beach bar στην Παραλιακή – Δεκάδες θαμώνες με κορωνοϊό

06.07.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε κλαμπ της παραλιακής μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Οι εικόνες από το ξέφρενο πάρτι σε γνωστό club της παραλιακής αποτυπώνουν το πάρτι που μετατράπηκε σε φωλιά του κορωνοϊού.

Χιλιάδες νέοι χορεύουν o ένας δίπλα στον άλλον στους ξέφρενους ρυθμούς των dj’s, τραγουδούν δυνατά και κανένας δεν φορά μάσκα παρά τον συνωστισμό.

Σε άλλο σημείο της παραλιακής, ένα ακόμα πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι ίδιες εικόνες: φωτορυθμικά και ανεβασμένα ντεσιμπέλ. Το αποτέλεσμα το ίδιο, διασπορά του ιού σε νέους και νέες.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν και τα πρώτα συμπτώματα του ιού, όταν δεκάδες νεαροί μετά τα τεστ που βρήκαν θετικά απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα από τα κορωνοπάρτι των τελευταίων ημερών στην παραλιακή ξεπέρασαν τα 300. Ειδικότερα, 189 σε ένα μαγαζί, 123 σε άλλο.

Όπως τονίζουν από τον ΕΟΔΥ, τα πάρτι αποτελούν κύρια αιτία νόσησης για τους κάτω των 30 ετών σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%. Σημείωση, σε πάρτι που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

«Έχουνε καταγραφεί σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά και από πάρτι που γίνονται και φοιτητών που έχουν τελειώσει τώρα τα πανεπιστήμια συρροές. Υπάρχουν νυχτερινά μαγαζιά της Αττικής που έχουν αρκετές δεκάδας από πάρτι νέων ανθρώπων» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Οι νέοι έχουν την ανάγκη να συνευρεθούν ως νέοι αλλά δεν αλλα δεν θα ηθελα να δω να κλεινόμαστε πάλι μέσα» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να καλπάζει προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς.

Το πάρτι για το τέλος της σχολική χρονιάς μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης, με πολλούς από τους θαμώνες να ανησυχούν μήπως είναι συμπτωματικοί.

Σταματούν τα πάρτι στην παραλιακή μετά τις συρροές κρουσμάτων

Μετά από τις εξελίξεις, Beach Bar της παραλιακής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναστέλλει τα πάρτι και τις εκδηλώσεις μέχρι τις 14 Ιουλίου.

«Λόγω έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας με Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 41332 και σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021».

Τα Νότια Προάστια της Αττικής, στα οποία λειτουργούν τα Beach Bars, φαίνεται ότι αποτελούν εστίες μετάδοσης και πολλαπλασιασμού του ιού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2021