Ελλάδα

Πάνω από 100 άτομα με κορωνοϊό μετά από κορωνοπάρτι σε beach bar του Αλίμου

06.07.2021 | 17:12 Eνσωμάτωση

Τα ποτήρια με τα ποτά στους πάγκους γεμίζουν όλη τη νύχτα… η ατμόσφαιρα κάποιες φορές παραπέμπει σε γήπεδο από τη συμμετοχή του κόσμου… και τα ντεσιμπέλ της μουσικής ανεβαίνουν σταδιακά όλο και περισσότερο… Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις και χωρίς συναίσθηση του κινδύνου, εκατοντάδες άτομα διασκεδάζουν σε πασίγνωστο κλαμπ του Αλίμου, με τις επιπτώσεις της αδιαφορίας να έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.

Μετά από αυτό το πάρτι σχολείων που έγινε το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, πάνω από 100 άτομα νόσησαν και πλέον δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Μετά από ένα ολονύχτιο ξεφάντωμα με τους θαμώνες να συνωστίζονται κατά διαστήματα ο ένας πάνω στον άλλον.

Τους αρχικούς φόβους και τη φημολογία που αναπτύχθηκε στη συνέχεια επιβεβαίωσαν ορισμένοι από τους μαθητές που νόσησαν. Με αναρτήσεις στα social media έγραψαν ότι βιώνουν αυτό που δεν έβαζαν στο μυαλό τους, όταν ξεκινούσαν από τα σπίτια τους.

Στο μεγάλο πάρτι που ετοιμαζόταν από τις αρχές Ιουνίου για το τέλος της σχολικής χρονιάς έδωσαν το παρόν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Με τους υπεύθυνους να υποστηρίζουν ότι είχαν πάρει μέτρα για να τηρηθούν οι αποστάσεις. Κάτι πάντως που διαψεύδουν οι εικόνες της επίμαχης νύχτας.

Η επιχείρηση έκανε αυτό που ξέρει καλά, ώστε να κρατήσει τους περισσότερους μέχρι πρωίας. Με φωτορυθμικά, αγαπημένα κομμάτια ακόμα και χάπενινγκ με πυροτεχνήματα.

Τις επόμενες μέρες όμως, ορισμένοι από τους μαθητές άρχισαν να παρουσιάζουν τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα και τα τεστ που έκαναν βγήκαν θετικά.

Πολλοί φοβούνται μήπως έχουν νοσήσει και είναι ασυμπτωματικοί με κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό και άλλοι ανησυχούν μήπως εκδηλώσουν τη νόσο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι εικόνες στο κλαμπ του Αλίμου εντάσσονται όπως φαίνεται σε ένα γενικότερο κύμα χαλάρωσης που παρατηρείται σε ολόκληρη τη χώρα. Από την Αθήνα, μέχρι την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τα νησιά και τη Θεσσαλονίκη.

Στα περισσότερα λεωφορεία εικόνες συνωστισμού… στα καταστήματα υπάλληλοι και πελάτες δίχως μάσκες… και στο κέντρο της πόλης, να είναι αδύνατον να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Όλα αυτά με την μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει. Τους εμβολιασμούς να φρενάρουν και τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα σταθερά ανησυχητικά.

Οι εικόνες τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο και κάτω από το φως της μέρας, προβληματίζουν όλο και περισσότερο. Με μικρούς μαθητές να νοσούν και τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/07/2021