Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων «δείχνει» την επαναφορά της μάσκας

06.07.2021 | 13:19

Μπερδεμένοι φαίνεται ότι είναι οι πολίτες και όσον αφορά το θέμα της χρήσης της μάσκας καθώς οι περισσότεροι την έχουν καταργήσει ολοκληρωτικά στους εξωτερικούς χώρους. Άλλοι έχουν αντιληφθεί λανθασμένα ότι έχει καταργηθεί παντού ενώ υπάρχουν και εκείνοι που δεν την φορούν γιατί έχουν εμβολιαστεί. Ανοιχτό άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος το ενδεχόμενο η μάσκα να γίνει και πάλι υποχρεωτική.

Σύγχυση, προβληματισμός, ανησυχία.

Το τρίπτυχο των πολιτών μπροστά στο τι ισχύει για τη χρήση μάσκας, ποιες οδηγίες έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι και γιατί στους περισσότερους εξωτερικούς χώρους όλο και λιγότεροι φορούν τη μάσκα με πρόσχημα πλέον και τον εμβολιασμό.

Δεύτερες σκέψεις για τη μάσκα

Την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε τάσεις αύξησης, γεγονός που αποδίδεται αφενός στη χαλάρωση των μέτρων, αφετέρου στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία κρίνεται ως 100% πιο μεταδοτική.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε η Αριστοτελία Πελώνη.

«Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα», ανέφερε σχετικά.

Το λάθος μήνυμα

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι φαίνεται πάντως να καταλήγουν τώρα στο κοινό συμπέρασμα ότι μεταφέρθηκε λάθος το μήνυμα στους πολίτες περί απόφασης να πεταχτούν οι μάσκες.

«Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση, ότι η επιτροπή έχει δώσει οδηγία «πετάμε τις μάσκες». Η επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό. Είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συγχρωτισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

«Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της επιτροπής», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ποσοστό ανοσίας που προβλέπεται με δυσκολία να φτάσει το 60% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Νίκο Σύψα, σχεδόν όλοι όσοι θα είναι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν με τη νέα μετάλλαξη και θα επιβαρυνθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/07/2021

Ελλάδα