Κόσμος

Καταργούνται μάσκες και αποστάσεις από τις 19/7 στη Βρετανία – Αντιδρούν οι επιστήμονες

06.07.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις προκαλεί το χθεσινό διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον με το οποίο ανακοίνωσε ότι απο τις 19 Ιουλίου καταργούνται οι μάσκες και οι αποστάσεις.

Και επίσημα στην τελική ευθεία για τον τερματισμό των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού μπήκε η Μεγάλη Βρετανία, αφού -όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον- στόχος της κυβέρνησης είναι να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις 19 Ιουλίου.

Ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 12 Ιουλίου, όταν και οι αρμόδιες Αρχές της χώρας θα έχουν στα χέρια τους τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, στα οποία θα αποτυπώνεται και ο βαθμός εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Το σχέδιο για τη «διαβίωση με την COVID» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική, αλλά η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει οδηγίες σχετικά με το «πού θα μπορούσε κάποιος να τη βάλει»

Από τις 19 Ιουλίου θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί ατόμων στις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και θα επαναλειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και παμπ

Ο κανόνας της κοινωνικής αποστασιοποίησης του ενός μέτρου θα καταργηθεί, όπως και οι περιορισμοί στις συναυλίες, θέατρα και αθλητικές εκδηλώσεις

Τα πιστοποιητικά COVID για είσοδο σε δημόσιες εκδηλώσεις δεν θα είναι υποχρεωτικά, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα βάση δεδομένων από το υπ. Υγείας.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αντιδράσεις και σοκαριστικές προβλέψεις για 100.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο, όπως είπε ο Υπ. Υγείας Σατζίντ Νταβίντ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2021