Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Ζήτησε να «συγκατοικήσει» στη φυλακή με τον Γιάννη Λαγό

03.07.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Απομονωμένος σε ένα κελί για τις επόμενες εφτά ημέρες θα περάσει ο καθοδηγητής των νεοναζί, Χρήστος Παππάς στις φυλακές Δομοκού. Λόγω των πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ πριν περάσει την πόρτα των φυλακών και σε μία εβδομάδα θα προηγηθούν νέες εξετάσεις και η καθιερωμένη συνέντευξη πριν καταλήξει στο οριστικό κελί για να εκτίσει την ποινή του.

Ο νούμερο 2 της εγκληματικής οργάνωσης αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά του από τον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών να μην οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ζήτησε να μπει στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό ο οποίος όμως βρίσκεται μαζί με τον Τάσο Πανταζή, τον πυρηνάρχη του Περάματος. Το αίτημά του θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη μετά από εννέα μήνες διαφυγής σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άντρες της αντιτρομοκρατικής που έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα εντόπισαν ένα λάπτοπ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και ένα σχέδιο διαφυγής στο εξωτερικό.

Οι αρχές από τον προηγούμενο Οκτώβριο που χάθηκαν τα ίχνη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούσαν μέσω συγγενικών και φιλικών προσώπων του να τον εντοπίσουν.

Από την αντιτρομοκρατική εξετάστηκαν περισσότερα από 300 άτομα. Μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα η αστυνομία έφθασε στο σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου.

Μαζί του συνελήφθη και μία 52χρονη Ουκρανή η οποία με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε στα δικαστήρια με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Το δικαστήριο της επέβαλλε 30 μήνες φυλάκιση, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Οι αρχές θεωρούν ότι το καλοκαίρι θα επιχειρούσε να διαφύγει στο εξωτερικό ώστε να μην τον εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική.

Από εχθές το βράδυ έχει επιστρέψει η 52χρονη ιδιοκτήτρια, η οποία είχε φροντίσει να τον μεταφέρει στο σπίτι της στου Ζωγράφου και τον έκρυβε από 9 μήνες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Χρήστος Παππάς ερχόταν σε επικοινωνία με κωδικοποιημένα μηνύματα με την οικογένειά του μέσω της 52χρονης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/07/2021