Κόσμος

Χρήστος Παππάς: Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ η σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής

02.07.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Με εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν τα διεθνή μέσα την είδηση για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Ο Παππάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών τον περασμένο Οκτώβριο, όμως εξαφανίστηκε μια ημέρα μετά, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον φυγόδικο υπαρχηγό της νεοναζιστικής ομάδας Χρυσή Αυγή» ο βρετανικός Guardian.

Στο άρθρο της η εφημερίδα περιγράφει τον Παππά ως αμετανόητο φασίστα, που στο παρελθόν ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε να μαθαίνει σε παιδιά τον χαιρετισμό των Ναζί.

Ο 59χρονος Χρήστος Παππάς θεωρείται ως ένας από τους ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde και συνεχίζει: Ο πατέρας του άλλοτε ιδιοκτήτη καταστήματος επίπλων υπήρξε στρατηγός και βοήθησε τον Γεώργιο Παπαδόπουλος να εγκαθιδρύσει δικτατορία στην Ελλάδα το 1967. Ο ίδιος ο Παππάς είναι θαυμαστής του Μπενίτο Μουσολίνι, του ιδρυτή του φασιστικού καθεστώτος στην Ιταλία.

«Συνελήφθη ο φυγόποινος ακροδεξιός ηγέτης της Χρυσής Αυγής», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

Ο Παππάς έχει φωτογραφηθεί κάτω από σημαία των Ναζί ενώ είναι συλλέκτης φασιστικών αναμνηστικών. Στη δίκη – ορόσημο, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότεροι από 50 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για εγκλήματα όπως η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονία και επιθέσεις, αναφέρει ακόμα το άρθρο της Deutsche Welle.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/07/2021