Πολιτισμός

Θανάσης Παπαγεωργίου: Ο αφοσιωμένος θεατράνθραπος στο «Πάμε Δανάη!»

02.07.2021 | 12:08

Ένας άνθρωπος μαγικός που έχει δώσει την ψυχή του στο θέατρο μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» και τον Άρη Καβατζίκη ανοίγοντας το μυαλό και την καρδιά του. Ο λόγος για τον Θανάση Παπαγεωργίου.

«Το θέατρο Στοά είναι ένα από τα μακροβιότερα θέατρα. Δε νομίζω πως ξέρουν οι Έλληνες ποιος είναι ο Θανάσης Παπαγεωργίου, οι Έλληνες ξέρουν ότι τους δείχνει η τηλεόραση.», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τις δουλειές του στην τηλεόραση.

«Έχω κάνει το “Μικροί Μεγάλοι”, η “Μαντάμ Σουσού”. Δεν την σνομπάρω την τηλεόεραση δεν είχα χρόνο. Δεν θα εξαργύρωνα τον Παναγιωτάκη από τη Μαντάμ Σουσού, δεν έχω σχέση με αυτού του είδους την προβολή.Μας προτάθηκε να κάνουμε μια διαφήμιση για τα «ΝΕΑ», ήταν πολύ καλά λεφτά. Η πρόταση έγινε από τον Λαμπράκη και θύμωσε πολύ όταν αρνηθήκαμε.»

Ερωτηθείς για το αν μετάνιωσε που απέσυρε την αίτιση για επιχορήση από το Υπουργείου Πολιτισμού, είπε κατηγορηματικά όχι. «Είναι καθαρά πολιτική στάση. Η στάση του Υπουργείου ήταν αρνητική. Εγκαταληφθήκαμε. Έκοψαν από τον κλάδο το νερό, το ψωμί. Τι να κάνω με τα 534 ευρώ;».

«Μου έγινε πρόταση να αναλάβω το κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, αλλά αρνήθηκα και ζήτησα να κλείσει και να ξανανοίξει, είχε τα χάλια του. Είπα να μπει μπροστά το Υπουργείο.», ανέφερε.

«Δεν έχω παίξει ποτέ στην Επίδαυρο, αν αυτό είναι παράσημο. Δεν το θεωρώ παράσημο. Δεν μου λένε τίποτα αυτά τα πράγματα. Οι δημόσιες υπηρεσίες θέλουν να σκάψεις πολύ βαθιά για να καθαρίσεις αυτό που έχει επικαθήσει. Η νοοτροπία του δημοσίου στις καλλιτεχνικές δουλειές φαίνεται πολύ περισσότερο», τόνισε σχετικά με τις θεσμικές θέσεις.

«Πολύ δύσκολα θα πω ναι στην τηλεόραση. Με προσέγγισαν από το νέο σίριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη αλλά δεν μπορούσαν να λείψω ενάμιση μήνα στις Σέρρες.», αποκάλυψε και έπειτα μίλησε για το θέατρο και τους ανθρώπους του.

«Το θέατρο σε κάνει υποτίθεται καλύτερο άνθρωπο. Αλλά δεν ξέρω πόσο η προσωπική ζωή συμβαδίζει πάντα με την καλλιτεχνική ματιά, γι αυτό βλέπουμε τα εκτρώματα που είδαμε τελευταία. Η δουλειά που κάνουμε θα έπρεπε να είναι στάση ζωής, αλλά άνθρωποι είμαστε κάνουμε σφάλματα».

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 02/07/2021

Πολιτισμός