Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 29χρονη Γαλλίδα στην Κρήτη

02.07.2021 | 17:32

Στο μικροσκόπιο των ιατροδικαστών μπαίνουν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της 29χρονης Γαλλίδας που βρέθηκε νεκρή στο Ελαφονήσι της Κρήτης, οι απαντήσεις κρίσιμες για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση και επακόλουθο χτύπημα ή αν κατέρρευσε από την εξάντληση και έχασε τη ζωή της αβοήθητη.

Η 29χρονη, την τελευταία ημέρα που έδωσε σημάδια ζωής την 24η Ιουνίου, έκανε το μπάνιο της, έστειλε μια φωτογραφία στις 11:30 το πρωί στη μητέρα της και στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής για εκεί που είχε αφήσει το αυτοκίνητό της. Έναν δρόμο κακοτράχαλο όπως θα πουν οι ντόπιοι.

Πρόκειται για το μονοπάτι Ε4 που η Γαλλίδα χρησιμοποίησε για να κάνει τη διαδρομή Κριός – Ελαφονήσι. Κατά την επιστροφή της στο Ακρωτήρι του Κριού όμως, κατά τις εκτιμήσεις, αντί να στρίψει αριστερά, κατευθύνθηκε στα δεξιά της.

Σε εκείνο το σημείο φαίνεται πως έγινε η αρχή του τέλους, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την εξάντληση να καταβάλουν την Γαλλίδα, να χάσει τον προορισμό της μπερδεύοντας το μονοπάτι της επιστροφής που θα την έβγαζε στο αυτοκίνητό της και να αρχίσει να περιπλανιέται 4 χιλιόμετρα από τον Κριό.

Εδώ κορυφώνονται τα ερωτήματα στα οποία απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Τα κρίσιμα λεπτά

Η 29χρονη Γαλλίδα βρίσκεται χαμένη στο μονοπάτι Ε4 και η θερμοκρασία την κουράζει. Είναι αποπροσανατολισμένη και όσο δεν βρίσει το δρόμο της το άγχος μεγαλώνει. Κάθε σημείο ζωής της χάνεται και θα βρεθεί νεκρή από τα σωστικά συνεργασία σε προχωρημένη σήψη. Είναι πεσμένη ανάσκελα και δε φαίνεται να είχε χτυπήματα από επίθεση.

Το σημείο που βρέθηκε νεκρή δεν ήταν τόσο δυσπρόσιτο και ίσως η 29χρονη να έψαχνε να βρει τον δρόμο της σε ένα μονοπάτι, που συνδέει παράκτια την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι, απ’ όπου εξέπεμψε και το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου.

Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της, θα αποσαφηνιστούν από την ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα έχασε τη ζωή της από ενδεχόμενη πτώση ή αν κατέρρευσε από την εξάντληση και έχασε τη ζωή της αβοήθητη.

Σε προχωρημένη σήψη η σορός της Γαλλίδας τουρίστριας

Από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής διαπιστώθηκε πως η 29χρονη δεν έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Αμέσως οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τα αίτια του θανάτου της, περιμένοντας παράλληλα το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η 29χρονη να χάθηκε – καθώς βρέθηκε σε περιοχή εκτός μονοπατιού Ε4 – και να λιποθύμησε εξαιτίας του καύσωνα.

Ακόμα βέβαια δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του δυστυχήματος, δηλαδή η 29χρονη να γλίστρησε και να έπεσε ωστόσο από την πρώτη αυτοψία δεν φάνηκαν χτυπήματα από πτώση.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλογιαννάκη, διοικητή 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, όταν η κοπέλα βρέθηκε «ήταν ανάσκελα, σε προχωρημένη σήψη που δε μας έδινε και πολλές εικόνες να καταλάβουμε το τι έχει συμβεί».

Ο κ. Καλογιαννάκης τόνισε πως η άτυχη 29χρονη είχε αποπροσανατολιστεί κάτι που τελικά επέφερε και τον θάνατό της.

«Ο αποπροσανατολισμός είναι ένα στάδιο πριν το μοιραίο», σημειώνει.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/07/2021

Ελλάδα