Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ληστής πιτσαρίας πιάστηκε στη φάκα

02.07.2021 | 18:22

Τα απανωτά χτυπήματα σε πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη, έκαναν τον ιδιοκτήτη να μετατρέψει το μαγαζί του σε… φρούριο, με κάμερες και συναγερμούς.

Η τελευταία απόπειρα διάρρηξης έγινε το περασμένο Σάββατο λίγο νβμετά τις έντεκα το βράδυ. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το LIVE NEWS, ο δράστης αρχικά στρίβει την κάμερα για να μην καταγράψει τις κινήσεις του.

Φοράει γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματα και πηδάει μέσα στην αυλή της πιτσαρίας.

«Πήδηξε εδώ πέρα αυτόν τον φράχτη, έβαλε το χέρι του εκεί, κατέβασε την κάμερα προς τα κάτω να μην γράφει, να γράφει το πάτωμα, μπήκε εδώ στην μικρή την αυλίτσα», λέει ο Γιάννης Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης πιτσαρίας.

Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας δείχνει στην κάμερα του LIVE NEWS τις κινήσεις του 36χρονου που τελικά συνελήφθη και εξηγεί πώς τον έσωσαν τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει από την τελευταία φορά που την πάτησε.

«Μόλις άνοιξε την πόρτα τον έπιασε από εκεί ο συναγερμός, άνοιξαν εδώ τα φώτα τα εξωτερικά, γύρισε και η σειρήνα αλλά μόνο το φως, χωρίς να έχει θόρυβο».

Όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, με το που ανοίγει την πόρτα ο δράστης ανάβει ταυτόχρονα και το φως με τον συναγερμό, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθεί και να κάνει πίσω.

«Από το ίδιο σημείο που ήρθε, πήδηξε πίσω και έφυγε κατευθείαν και ευτυχώς δόξα τω θεώ να λέμε που δεν μας έκανε και ζημιά, γιατί κάθε φορά όλο και κάτι παθαίνουμε».

Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη του 36χρονου δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Μπήκε και πήρε… σαλάμια

Αφορμή για να μπει συναγερμός στην πιτσαρία στάθηκε η διάρρηξη πριν από τέσσερα χρόνια. Ο δράστης δεν βρήκε κάποιο χρηματικό ποσό, αλλά όπως λέει ο ιδιοκτήτης, δεν έφυγε με άδεια χέρια.

«Μας είχανε κλέψει την πρώτη φορά πριν 5-6 χρόνια, μας αδειάσανε τα σαλάμια από το ψυγείο γιατί δεν είχα συναγερμό, αναγκαστικά μετά βάλαμε συναγερμό».

Τότε, ήταν η πρώτη φορά που η πιτσαρία μπήκε στο στόχαστρο ληστών, αλλά όχι και η τελευταία…

«Πριν 2-3 χρόνια σε αυτό το μαγαζί ήρθαν προσπαθήσαν να μπούνε χαλάσανε την πόρτα κλειδαριές κλπ».

Όπως και να ΄χει, η πιτσαρία μετατράπηκε σε φρούριο με κάμερες και                                                               συναγερμούς, που όπως φαίνεται λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/07/2021

Ελλάδα