Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα βάζει «φρένο» στις διακοπές των Βρετανών

02.07.2021 | 18:10 Eνσωμάτωση

Τα σχέδια της Έλλα Τζόουνς, που είναι απόφοιτη λυκείου, δεν ήταν ακριβώς να κάνει διακοπές σε κάποια παραλία της Βρετανίας αλλά η μετάλλαξη «Δέλτα» της ανέτρεψε τον προγραμματισμό.

«Είμαι χαρούμενη που οι παλαιότερες γενιές μπορούν να κάνουν διακοπές ως πιο προστατευμένες. Αλλά θα ήθελα και εγώ να γιορτάσω με διακοπές το τέλος του σχολείου».

Αν και ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε άρση του lockdown στις 19 Ιουλίου όσο πλησιάζει αυτή η ημερομηνία η κατάσταση επιδεινώνεται.

Τα υψηλότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων καταγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με αύξηση που φτάνει το 55%, στην Πορτογαλία 70%, και στην Αυστραλία 40%.

Στροφή Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με Τζόνσον

Μετά τη συνάντησή της με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναθεώρησε τη σύστασή της για τους Βρετανούς τουρίστες.

Έτσι, ταξίδια μόνο για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς θα εισηγηθεί στην ΕΕ η Γερμανίδα καγκελάριος, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό ποια εμβόλια θα γίνονται δεκτά.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» κλείνει Πορτογαλία & Αυστραλία

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 10% στην περιοχή λόγω των ταξιδιών και της χαλάρωσης των μέτρων, έπειτα από 10 εβδομάδες που σημείωνε μείωση.

Στην Πορτογαλία, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, σε τουλάχιστον 45 κοινότητες επιστρέφει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00 το βράδυ έως τις 05.00 το πρωί.

Η Αυστραλία περιορίζει και πάλι τα ταξίδια καθώς το σύστημα της καραντίνας στα ξενοδοχεία δέχεται σοβαρές πιέσεις από το ξέσπασμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα

Η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει ήδη εξαπλωθεί σε 85 κράτη και παντού εκτοπίζει τα παλαιότερα στελέχη και επικυριαρχεί – όπως αναμένεται να συμβεί έως τον Αύγουστο στην Ευρώπη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/07/2021