Πολιτική

Στο επίκεντρο οι εμβολιασμοί & η ανάπτυξη μετά την πανδημία στη συνάντηση Μητσοτάκη – Κόρμαν

02.07.2021 | 20:52 Eνσωμάτωση

Η οικονομία μετά την πανδημία απασχόλησε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν.

Προτεραιότητα είναι η ανάκαμψη με ασφαλή κινητικότητα και ο πρωθυπουργός μίλησε για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό που τέθηκε σε εφαρμογή σε όλη την Ευρώπη

«Ήταν μια ελληνική ιδέα η οποία έγινε πράξη μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και βέβαια η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ήδη είχε σπεύσει να ενταχθεί  σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν, να συμμετέχουν στην διαδικασία εμβολιασμού. Κάνετε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το μέτωπο στην Ελλάδα. Καινοτόμο δουλειά. Θα είναι σημαντικό για οικονομίες, ειδικά της Μεσογείου, να συνεισφέρουν στην επιστροφή της διεθνούς κινητικότητας με τρόπου που θα είναι ασφαλής έναντι του κορονοϊού», τόνισε ο Ματίας Κόρμαν, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας για την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η παγκόσμια ανάκαμψη οφείλει να συνδυαστεί με περιορισμό της ανισότητας και χαρακτήρισε νίκη της οικονομικής διπλωματίας τη φορολόγηση των επιχειρήσεων με βάση την εισήγηση του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη με αντικείμενο την αλληλεπίδραση οικονομικών και δημογραφικών εξελίξεων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/07/2021