Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Τα έργα & οι ημέρες του νεοναζί ιδεολόγου της Χρυσής Αυγής – Το προφίλ του πολέμιου της Δημοκρατίας

02.07.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Ο Χρήστος Παππάς ήταν το νούμερο δύο και ο θεωρητικός της εγκληματικής οργάνωσης.

7 Οκτωβρίου 2020. «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

Είναι η αρχή του τέλους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του. Είναι η στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη, μετά από πεντέμισι χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, έκρινε την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση.

Είναι η στιγμή της δικαίωσης για τη  Μάγδα Φύσσα, επτά χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του γιο της, Παύλου. Είναι η στιγμή της… φυγής για τον Χρήστο Παππά.

Αμετανόητος & προκλητικός

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με μία απόφαση-καταπέλτη τον Οκτώβριο του 2020, άνοιξε την πόρτα των φυλακών για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του. Ο υπαρχηγός του, ο κουμπάρος του, ο στενός του φίλος, ο άνθρωπος με τον οποίο ίδρυσαν την Χρυσή Αυγή, ο Χρήστος Παππάς πήρε τον δρόμο της φυγής.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς αγνόησε επιδεικτικά τις δικαστικές αρχές. Το 2013, όταν εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης και πάλι παραδόθηκε με καθυστέρηση προκαλώντας, με το που πάτησε το πόδι του, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Μια παρουσία στα πεντέμισι χρόνια

Αντίθετα, τη μία και μοναδική φορά που εμφανίστηκε στη δίκη, στα πεντέμισι χρόνια που διήρκησε, αποποιήθηκε τον… μανδύα του υπαρχηγού και του καθοδηγητή.

Στην απολογία του, οι απαντήσεις του για τα δεκάδες φωτογραφικά κλικ με ναζιστικούς χαιρετισμούς, την «εγκύκλιο» της εγκληματικής οργάνωσης και τα ναζιστικά κείμενα που βρέθηκαν στο αρχείο του,  δεν… έπεισαν.

Όλοι οι… διευθυντές στις φυλακές

Πλέον, μετά τη σύλληψη και του Χρήστου Παππά, όλο το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στις φυλακές.

Ο Χρήστος Παππάς είναι το 13ο πρώην κοινοβουλευτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κρατείται πλέον στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και τριών μηνών που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης οπλοκατοχής.

Με τη σύλληψή του πέφτει αυλαία στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεκάδες άλλες εγκληματικές πράξεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/07/2021