Ελλάδα

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρεται ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς – Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αρχές

02.07.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Έκλεισε χθες οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά και τη σύλληψη του υπαρχηγού Χρήστου Παππά, ο οποίος καταζητούνταν επί 9 εννέα μήνες.

Το καταφύγιό του, όπως αποδείχτηκε, ήταν το διαμέρισμα μιας 52χρονης χρυσαυγίτισσας, ουκρανικής καταγωγής, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο Παππάς είχε καταδικαστεί τον προηγούμενο Οκτώβρη σε 13 χρόνια και 3 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς υπήρξε έντονη φημολογία ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι Αρχές τον αναζήτησαν σε Αλβανία, Σερβία, σε ελληνικά νησιά, ακόμη και στον Άγιο Όρος, ωστόσο όλες οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό, καθώς ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν, όπως όλα δείχνουν, από την αρχή στου Ζωγράφου.

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του.

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρεται ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Παρέμεινε στο γραφείο μόλις ένα τέταρτο και όταν βγήκε είχε το φυλακιστήριο στα χέρια του για τις φυλακές Δομοκού.

Ήδη έχει αποχωρίσει από το εφετείο και έχει πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς είπε στον εισαγγελέα ότι σκόπευε να παραδοθεί και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε στείλει και σχετικό γράμμα στο συνήγορό του, που όμως δεν το έλαβε ποτέ.

Επίσης είπε ότι ήταν περαστικός από το σπίτι στου Ζωγράφου, ενώ ζήτησε να μη μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, αλλά σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, χωρίς το αίτημά του να γίνει δεκτό.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Χρήστου Παππά μετά από ελέγχους σε περίπου 300 άτομα και αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες.

Τα άτομα αυτά έχουν να κάνουν με το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Χρήστου Παππά, ή συνδέονταν με κάποιο τρόπο από τη Χρυσή Αυγή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/07/2021