Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Ξάνθη – «Καθαρότερη και φθηνότερη ενέργεια με το φυσικό αέριο»

02.07.2021 | 13:33

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ξάνθη μιλώντας στην εκδήλωση για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε πρώτη φάση σε έξι πόλεις. Στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, την Καβάλα και την Ορεστιάδα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συνομίλησε με μαθητές και φοιτητές που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία σε εργαστήριο πολυμέσων.

Το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα δημιουργήσει 6000 νέες θέσεις εργασίας και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ξάνθη, οι ακρίτες μας έρχονται πλέον στο κέντρο της εθνικής ενεργειακής πολιτικής.

«Είναι μια επιλογή με βαθιά πολιτικό πρόσημο γιατί έχει κοινωνικό περιεχόμενο καθώς προσφέρει στον πολίτη όχι μόνο καθαρότερα αλλά και φθηνότερη ενέργεια. Εκτιμώ ότι ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορεί να εξοικονομήσει παραπάνω από 25% από τους λογαριασμούς θέρμανσης εφόσον επιλέξει να μεταπηδήσει στο φυσικό αέριο».

Είναι και επιλογή με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε και για την ιδιαίτερα αυξημένη γεωπολιτική σημασία του έργου σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των αγωγών ΤΑΡ και IGB.

«Καθίσταται η περιοχή ενεργειακός κόμβος παγκόσμιας εμβέλειας».

Στην Ξάνθη πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη ήταν το εργαστήριο πολυμέσων Xanthi Techlab όπου συνομίλησε με τρεις μαθητές γυμνασίου και τέσσερις φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τα όνειρά τους και το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία και του παρουσίασαν ρομπότ δικής τους κατασκευής.

«Αρχίζει και δημιουργείται νομίζω η πρώτη ύλη ώστε τα παιδιά, όχι της δικής σου ηλικίας, τα μικρότερα παιδιά να εξοικειωθούνε με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος με τις καινούργιες δραστηριότητες που εισάγονται στα σχολεία πέρα από τα κλασικά μαθήματα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/07/2021

Πολιτική