Πολιτική

Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για τη σύλληψη του Χρ. Παππά – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

02.07.2021 | 19:31 Eνσωμάτωση

«Η σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά είναι η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάτι που όμως προκάλεσε αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η σύλληψη του φυγά και Νο2 της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσή Αυγή είναι ένα κατ’ αρχήν θετικό γεγονός σχολίασαν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μάλιστα από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του φυγά Χρήστου Παππά μίλησε για μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ.

«Είναι η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο» υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η δήλωση αυτή του κ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να καταλογίζει θράσος στον υπουργό που τον έχασε μέσα απο τα χέρια του τον περασμένο Οκτώβριο.

«Θέλει θράσος να χαρακτηρίζεται επιτυχία ότι χρειάστηκε να περάσουν 9 μήνες, για να τον συλλάβουν τελικά πέντε λεπτά από τη ΓΑΔΑ σε σπίτι γνωστού στελέχους της Χρυσής Αυγής» σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κριτική για την πολύμηνη καθυστέρηση μέχρι τη σύλληψη του υπαρχηγού των χρυσαυγιτών άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η σύλληψη του Χρήστου Παππα έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και μετά απο ενα φιάσκο πολλών μηνών. Έστω και τώρα, αποκαθίσταται η τάξη και οδηγείται στη φυλακή και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Η καθυστερημένη, με ευθύνη της κυβέρνησης, για εννιά μήνες σύλληψη του καταδικασμένου ναζιστή εγκληματία Χρ. Παππά, δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για εφησυχασμό» τόνισε το ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ25 υπογράμμισε πως «μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/07/2021