Υγεία

Συναγερμός στην Κρήτη για τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Ιούλιο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ανήλικων

01.07.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των εφήβων ηλικίας 15- 17 ετών με την κυβέρνηση να επισπευδει την διαδικασία καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» δείχνει αξιοσημείωτη προτίμηση στα παιδιά.

Συναγερμός στην κυβέρνηση από την απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα», με τους ειδικούς να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Κρήτη, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα. Η μετάλλαξη που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, απειλεί κυρίως νέους, εφήβους και παδιά, και φυσικά τους ανεμβολίαστους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιτροπή εμβολιασμών επισπεύδει το σχέδιο για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών. Πρόκειται ουσιαστικά για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς οι ειδικοί κρίνουν ότι εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες νόσησης, καθώς έχουν πιο έντονη κοινωνική ζωή. Η σχετική πλατφόρμα να ανοίγει μέσα στον Ιούλιο.

Με τους ειδικούς να έχουν σημάνει συναγερμό, η κυβέρνηση θέλει η χώρα να μπορέσει να ορθώσει το τείχος ανοσίας πριν το τέλος του καλοκαιριού. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Δράμα κάλεσε και πάλι τους πολίτες να μην καθυστερήσουν τον εμβολιασμό τους.

Την επόμενη εβδομάδα πάντως θα ξεκινήσουν στο νησί οι κατ οίκον εμβολιασμοί, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες πριν το φθινόπωρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2021