Δάκρυα συγκίνησης
Στη σύντομη ζωή της κατάφερε να κάνει περήφανους τους γονείς της κατ’ επανάληψη. Μια αριστούχος που φρόντιζε να κρατάει πάντα τόνους χαμηλούς. Ένα παιδί που ήξερε να κερδίζει τα στοιχήματα που έβαζε. Μια μαθήτρια που έκανε αληθινούς φίλους με τον χαρακτήρα της και μια ολόκληρη πόλη περήφανη, όταν το καλοκαίρι του 2019, πέρασε πρώτη στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Τότε όμως ένα αδυσώπητο χτύπημα της μοίρας έμελλε να ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

Η 20χρονη Μυρτώ που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο πάλεψε γενναία για δύο χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε. Με τον θάνατό της, να προκαλεί συγκίνηση στην Καβάλα και να γεμίζει τους διαδικτυακούς της λογαριασμούς, με σπαρακτικά μηνύματα. Όπως κι κάτω από το βίντεο με τη συνέντευξη που είχε δώσει πριν από δύο καλοκαίρια ως η πρώτη των πρώτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εκείνης της χρονιάς.

Αμέσως μετά όμως, η ζωή της έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπο. Η Μυρτώ αρχίζει να δίνει μια μάχη που από την αρχή δείχνει άνιση. Πάλεψε με το πείσμα π την χαρακτήριζε από παιδί, αλλά αυτή τη φορά, τίποτα δεν περνούσε από το δικό της χέρι.

Για δυο χρόνια πάλευε με τον καρκίνο χωρίς να παρατήσει τις σπουδές της. Το θαύμα που περίμεναν συγγενείς, φίλοι και όλοι όσοι έτυχε να την γνωρίσουν στην Καβάλα δεν έγινε.

Τα μηνύματα συμπαράστασης στους γονείς της, είναι αδύνατον να απαλύνουν τον πόνο τους. Η Μυρτώ έφυγε πριν προλάβει να μεγαλώσει. Μετά από ένα σύντομο ταξίδι ζωής γεμάτο όνειρα και επιτυχίες, που την έκαναν θέμα συζήτησης σε μια ολόκληρη χώρα.