Πολιτισμός

Κατακραυγή για την πτώση του πίνακα του Πικάσο

30.06.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα από την στιγμή που ο πίνακας του Πικάσο γλιστρά και πέφτει στο πάτωμα κατα τη διάρκεια της παρουσίασης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον έψαχναν 9,5 χρόνια. Τον βρήκαν μέσα σε μια ρεματια. Ο πολύτιμος πινάκας του Πικάσο με την αμύθητη πολιτισμική αξία βγαίνει από μια πρόχειρη συσκευασία , τοποθετείται επίσης πρόχειρα πάνω σε ένα γραφείο και ξαφνικά γλιστρά και πέφτει. Ο αστυνομικός το πιάνει ξανά με γυμνά χέρια και τον ξανατοποθετει στο σημείο.

Οι ειδικοί της τέχνης δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Γιατί μπορεί η ελληνικη αστυνομια να έκανε μία σημαντική επιτυχία με την ανάκτιση ενός χαμένου θυσαυρού αλλα σύμφωνα με τους συντηρητές τα εργα θα επρεπε να δοθούν σε πιο εξειδικευμένα χέρια.

Η εικόνα αυτή έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από το πρακτορείο ροιτερς ενώ μεγάλα διεθνή δίκτυα σχιολίασαν την …πτώση του πικάσο με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο

Η El Espanol αναφέρει «Ο Πικάσο που ανακτήθηκε στην Ελλάδα κατέληξε στα πατώματα», ενω οι Times of Israel γράφουν η Ελληνική Αστυνομία ανέκτησε τον πινακα και μετά τον έριξε κάτω.

Παράλληλα, η πτώση έδωσε τροφή για σχόλιά και στον κόσμο του Τwitter με το χάσταγκ του Πικάσο να φτάνει στην πρώτη θέση.

Η γνωστή πλατφόρμα ταινιών Netflix ανέβασε ενα ποστ στο Facebook με τιτλο «Ο Λουπέν διδάσκει ήθος».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2021