Ελλάδα

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

30.06.2021 | 21:16 Eνσωμάτωση

Το κτίριο υπέστη υλικές ζημιές, όπως και δύο οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην πυλωτή.

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο Ψυχικό.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε τις 04:10 τα ξημερώματα προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πόρτα της εισόδου, καθώς και σε δυο αυτοκίνητα.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Κρατικής ασφάλειας, όπου περισυνέλεξε τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει κάμερες ασφαλείας που πιθανόν έχουν καταγράψει καρέ-καρέ τις κινήσεις των δραστών.

Την επίθεση στο δημοσιογράφο, καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος και τα πολιτικά κόμματα.

«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Οι αρχές οφείλουν να βρουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες» ανέφερε η ΕΣΗΕΑ.

«Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι «τέτοιες αντιλήψεις και πράξεις δεν χωράνε στη Δημοκρατία μας».

«Τέτοιες ενέργειες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όσων επιδιώκουν την ένταση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας» συμπλήρωσε το ΚΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2021