Ελλάδα

Απολογείται αύριο ο ληστής των έργων τέχνης – Το προφίλ του… φιλότεχνου 49χρονου

30.06.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Στο προφίλ του στα social media συστηνόταν ως Art Freak, οι φωτογραφίες του σε γκαλερί αμέτρητες ενώ εμφανής ήταν και η αδυναμία του σε πίνακες του Πικάσο.

Χωρίς να πει κουβέντα, με σκυμμένο κεφάλι, φορώντας χειροπέδες και μάσκα, ο 49χρονος, ελαιοχρωματιστής, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την κινηματογραφική κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, με λεία πίνακες ανεκτίμητης αξίας, αποχωρεί από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.Ο άνδρας, δηλωμένος φιλότεχνος στα social media, -σύμφωνα με τη δική του ομολογία-κατάφερε επί εννέα χρόνια να έχει στην κατοχή του, δύο αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης, ένα μοναδικό πίνακα του Πικάσο που ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος είχε χαρίσει στη χώρα μας και έναν του Ολλανδού ζωγράφου Πιετ Μοντριάν, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις αρχές.

«Πέταξα το έκθεμα»

Μετανιωμένος για την πράξη του, όπως λέει ο 49χρονος, περιέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της κλοπής και υποστήριξε ότι με το τρίτο έργο που έκλεψε το χρησιμοποίησε για να σκουπίσει τα χέρια του από το αίμα, μετά από ενα ελαφρύ τραυματισμό. Και δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς στην συνέχεια πέταξε στην τουαλέτα το σπουδαίο έργο του Ιταλού ζωγράφου, Γκουλιέλμο Κάτσια.

«Δεν έχω συνεργούς»

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η παρατηρητικότητα και η επίμονη του, τον οδήγησαν στο να καταφέρει να κλέψει τους πίνακες, χωρίς βοήθεια, συνεργούς και εξειδικευμένες γνώσεις.

Ωστόσο, γνώστες της τέχνης λένε στο MEGA ότι ο 49χρονος έκανε προσπάθειες πώλησης των πινάκων.

Δραστήριος και φιλότεχνος

Θα περίμενε κανείς τόσα χρόνια ο 49χρονος να προσπαθούσε όλα αυτά τα χρόνια να προσπαθούσε να περάσει απαρατήρητος ωστόσο αυτός ήταν, ιδιαίτερα, δραστήριος στα social media και επιδείκνυε την αγάπη του για την τέχνη.

Μάλιστα, η σελίδα του είχε την ονομασία «Αrtfreak». Τα φωτογραφικά του κλικ από γκαλερί αμέτρητα, σε πολλές μάλιστα με τις κόρες του, ενώ η αδυναμία του για τους πίνακές του Πάμπλο Πικάσο είναι εμφανής.

Μία ανάρτηση του έχει ιδιαίτερο αποτύπωμα καθώς κάνει αναφορά σε μια καρτ ποστάλ μ’ έναν ανεμόμυλο, η οποία θυμίζει τον πίνακα του Μοντριάν ενώ σε άλλες αναρτήσεις του εκφράζει την ικανοποίηση του για την ανεύρεση πινάκων που έχουν κλαπεί.

«Είμαι ανακουφισμένος»

Ο 49χρονος υποστηρίζει ότι μόλις πριν από δύο μήνες πήγε και έκρυψε τους πίνακες στο ρέμα ενώ ισχυρίζεται ότι προσφέρθηκε με ανακούφιση να βοηθήσει τους αστυνομικούς.

Ο 49χρονος θα περάσει και πάλι αύριο το κατώφλι του ανακριτή καθώς έλαβε 24ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2021