Ελλάδα

Στη μητέρα της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας – Όλη η Αλόννησος μία «γροθιά» για το κοριτσάκι

29.06.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Λίγο μετά τις 9 το πρωί με τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά της, η μητέρα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης μαζί με τον αδερφό του, έφυγαν από το σπίτι τους στην Αγία Παρασκευή για να συναντήσουν τη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, και να της παραδώσουν τη μικρή Λυδία, η οποία θα μεταφερθεί στην Αλόννησο.

Η μητέρα του 33χρονου συζυγοκτόνου κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της, με βλέμμα στενάχωρο μιας και θα αποχωριστεί τη μικρή Λυδία και κρατώντας μια τσάντα με όλα τα πράγματα του μωρού, μπήκε στο αυτοκίνητο μη θέλοντας να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Μια «γροθιά» η Αλόννησος για τη μικρή Λυδία

Η επιθυμία των κατοίκων της Αλοννήσου να μεγαλώσει το παιδί στο νησί με την οικογένεια της Καρολάιν «παίρνει σάρκα και οστά» και η εισαγγελική απόφαση τους γεμίζει με ικανοποίηση.

«Πιστεύω ότι ήταν μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη η απόφαση του δικαστηρίου και επίσης θα δώσει στη μαμά της Καρολάιν τη χαρά να μεγαλώσει το εγγόνι της», είπε ο Πέτρος Βαφίνης, δήμαρχος Αλοννήσου.

«Όλη η κοινωνία της Αλοννήσου στήριζε το αίτημα της οικογένειας, για να έρθει το παιδάκι στην Αλόννησο. Όλο το νησί θα γίνει μια «γροθιά» για να στηρίξει την οικογένεια και μια μεγάλη αγκαλιά για τη μικρή Λυδία», είπε η καθηγήτρια της Καρολάιν.

Λίγες μέρες πριν, ολόκληρη η κοινωνία της Αλοννήσου, όπου μεγάλωσε η Καρολάιν, συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν, έκανε μόνο μια ευχή. Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας να δοθεί στην οικογένεια της αδικοχαμένης 20χρονης.

«Τουλάχιστον να μην την πληρώσει το παιδάκι, να είναι τυχερό γιατί ξεκίνησε στραβά η ζωή του».

«Παιδάκι όλου του κόσμου, για όλο το νησί!».

«Να δοθεί στη Σου, στη μητέρα της Καρολάιν, γιατί αντιπροσωπεύει την κόρη της!».

Στην πανέμορφη Αλόννησο, στο καταπράσινο νησί των Σποράδων η μικρή Λυδία θα περπατήσει στους ίδιους δρόμους που περπάτησε και η μητέρα της και θα εισπράξει την αγάπη όλων εκείνων που έκλαψαν για τον άδικο χαμό της.

Κακή επιρροή για την Λυδία ο πατέρας της

Για την απόφαση της εισαγγελέως μέτρησαν δύο πράγματα.

Πρώτον, οι γονείς του κατηγορούμενου θα ήταν σίγουρα φορτισμένοι και αυτή η φόρτιση θα περνούσε και στο παιδί. Το βασικότερο ήταν ότι η Εισαγγελία θεωρεί κακή επιρροή τον πατέρα της μικρής Λυδίας.

Αφιερώνεται ένα μεγάλο κομμάτι στην προσωπικότητα του 33χρονου. Σύμφωνα με την εισαγγελία, είναι μία εγκληματική φυσιογνωμία που τέλεσε ένα έγκλημα με απάθεια και αδιαφορία και μετά με μεθοδικότητα έστησε μία σκηνή που έβαλε και μέσα το παιδί του, δεν ολίγοις το θυματοποίησε.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί βγήκε η μητέρα του πιλότου προκειμένου να βρεθεί με τη μητέρα της Καρολάιν για παραδώσει τη μικρή Λυδία.

Αύριο αναμένεται να φτάσει η μητέρα της Καρολάιν στην Αλόννησο. Όλο το νησί περιμένει με αγωνία να έρθει η μικρή Λυδία και θεωρούν ότι το νησί είναι ένα καλό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί.

Η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει σπίτι στο νησί, κι έτσι μπορούν να έρχονται να βλέπουν το μωρό, πάντα με συνεννόηση με την μητέρα της Καρολάιν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/06/2021