Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Το εισαγγελικό σκεπτικό για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

28.06.2021 | 18:11 Eνσωμάτωση

Η εισαγγελέας Ανηλίκων οδηγήθηκε στην απόφαση της αφαίρεσης γονικής μέριμνας και την απόδοση της αποκλειστικής επιμέλειας της μικρής Λυδία στην οικογένεια της Καρολάιν, εξετάζοντας τον χαρακτήρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και έκρινε ότι η συμπεριφορά του μπορεί να επηρεάσει την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του.

Εξετάζοντας τις συνθήκες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και το πως έδρασε ο καθ΄ ομολογίαν δράστης, η εισαγγελέας Ανηλίκων τον χαρακτήρισε ως άτομο που έχει έλλειψη συναισθημάτων και μεταξύ πολλών άλλων στερείται ηθικών αναστολών.

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλείται τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, που είναι θετικές και για τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και εκείνο της μητέρας της άτυχης Καρολάιν αλλά και την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στην εισαγγελική διάταξη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζεται ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας για τη συναισθηματική, ψυχική και ηθική διάπλαση της μικρής Λυδίας.

Ως σημαντικό πλεονέκτημα παρουσιάζει κατά την κρίση της η εισαγγελέας ως τόπος διαβίωσης της μικρής την Αλόννησο, καθώς, όπως σημειώνει πέραν των άλλων εξασφαλίζει και την αναγκαία απόσταση από τον τόπο όπου θα εξελιχθεί η δίκη που κατά τα διαφαινόμενα θα επακολουθήσει και από την λογικά επόμενη υπερδιέγερση συναισθημάτων στο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα της.

Τέλος, στο εισαγγελικό σκεπτικό, ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, παρουσιάζεται ως εγκληματική προσωπικότητα που δεν δίστασε να θυματοποιήσει και το ίδιο του το παιδί για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/06/2021