Ελλάδα

Αποκάλυψη Γλυκά Νερά: Πώς η σκηνοθεσία του πιλότου ποδηγέτησε τις έρευνες της ΕΛΑΣ – Τι ισχύει με το ημερολόγιο

28.06.2021 | 17:40 Eνσωμάτωση

To έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι μια υπόθεση που απασχόλησε όσο λίγες την κοινή γνώμη.

Η δολοφονία με τη μεγάλη ανατροπή που πυροδότησε και συνεχίζει να πυροδοτεί σενάρια και εκδοχές για τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν, άλλοτε τεκμηριωμένα κι άλλοτε τελείως αβάσιμα.

Η περίπτωση του σπιτιού στη Σούδα είναι χαρακτηριστική του «οργίου» της παραφιλολογίας. Η φήμη που κυκλοφορούσε, ήθελε την Καρολάιν να έχει βρεθεί εκεί στις 10 Απριλίου, έναν μήνα πριν από τη δολοφονία της.

Το «Live News», από την πρώτη στιγμή ακολούθησε τα ίχνη αυτού του σπιτιού, το εντόπισε, όμως, μετέδωσε την είδηση κρατώντας μεγάλες επιφυλάξεις, καθώς το σενάριο αυτό δεν επιβεβαιωνόταν.

«Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, υπάρχει το ερώτημα εάν ήταν η Καρολάιν ή κάποια που της έμοιαζε, τώρα, αυτό το να ψάχνει σπίτι… στη Κρήτη… – Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, που μπορεί να έχουν απαντήσεις. Δεν έχουν προκύψει μέχρι σήμερα…», είχε πει ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος στις 25/6/2021.

Από την άρση απορρήτου στα κινητά τόσο της 20χρονης όσο και του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της, προέκυψε ότι και οι δυο τους βρίσκονταν εκείνο το διάστημα στην Αττική. Εκτιμάται λοιπόν, ότι το σενάριο αυτό βασίζεται σε ομοιότητα ενώ και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού διαψεύδει επίσκεψη της Καρολάιν στη Σούδα.

Μυστικό ημερολόγιο
Σε δημοσίευμα της Daily Mail, γίνεται λόγος για ένα ημερολόγιο το οποίο, όπως αναφέρεται, βρέθηκε κάτω από μια στοίβα από κουτιά παπουτσιών. Σε αυτές τις σημειώσεις, η Καρολάιν φέρεται να χρησιμοποιούσε συντομογραφίες στα αγγλικά και τα ελληνικά για να περιγράψει την σκληρή αλήθεια της σχέσης της με τον σύζυγό της.

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι στην δικογραφία της υπόθεσης γίνεται λόγος για κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της 20χρονης γυναίκας, στο οποίο περιγράφονται εντάσεις αλλά και σκέψεις της να πάρει το παιδί και να εγκαταλείψει τον πιλότο.

Δεδομένο είναι ότι οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν τεταμένες εδώ και καιρό. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, οι τσακωμοί εντάθηκαν και αφορούσαν οικονομικά ζητήματα, κυρίως τη βοήθεια που λάμβανε ο ένας και ο άλλος από τις οικογένειές τους.

Αποκάλυψη: Η σκηνοθεσία του συζυγοκτόνου οδήγησε στον εντοπισμό συμμοριών που δεν είχαν σχέση με το έγκλημα – Πού εστίασε η ΕΛ.ΑΣ.
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η σκηνοθεσία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στον τόπο του εγκλήματος ήταν τέτοια που πείστηκε η Ελληνική Αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία.

Για αρκετές μέρες η ΕΛΑΣ έκανε σάρωση τηλεφωνικών κλήσεων στην περιοχή των Γλυκών Νερών για να βρει τους αναφερόμενους ληστές –  δολοφόνους και δεν εξέταζε την πλευρά του πιλότου.

Από τη σάρωση, εντοπίστηκαν επιχειρησιακά κινητά μιας χρήσης στην περιοχή. Η αστυνομία κατέληξε σε συμμορία κακοποιών από την πρώην Σοβιετική Ένωση με βάση τα δυτικά προάστια. Με βάση αυτό το συνδυασμό, κατέληξε στην πιθανολόγηση ότι πρόκειται για τους δολοφόνους της Καρολάιν.

Έτσι, έγινε ειδική έρευνα για το θέμα, με πληροφοριοδότες, ενώ η ΕΛΑΣ προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό της συμμορίας. Οι αρχές συγκέντρωσαν σημαντικά στοιχεία, ήρθαν σε επαφή με την συμμορία, διαπιστώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι κακοποιοί δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία της Καρολάιν.

Η έρευνα της Αστυνομίας είχε επηρεαστεί από το γεγονός ότι ο συζυγοκτόνος είχε υποδείξει έναν γεωργιανό που είχε συλληφθεί λέγοντας ότι κατά 70-80% αυτός είναι εκ των δολοφόνων.

Ημερολόγιο
Σε ότι αφορά το θέμα του κρυπτογραφημένου ημερολογίου της Καρολάιν, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο είναι αμφισβητούμενο αν υπάρχει.

«Αγγλική εφημερίδα έχει εκτενή αποσπάσματα από το ημερολόγιο. Δύσκολο να είναι αποκύημα φαντασίας. Η Αστυνομία λέει ότι βρέθηκε ηλεκτρονική καταχώρηση ως ημερολόγιο, όχι ημερολόγιο κάτω από στίβα από πράγματα με την μορφή άλμπουμ ή ημερολογίου. Ότι αποσπάσματα υπήρχαν από το φερόμενο ηλεκτρονικό ημερολόγιο έχει δημοσιοποιηθεί στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας» σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Το ταξίδι που δεν έγινε
Κατηγορηματικά έχει διαψευσθεί ότι τον Απρίλιο ένας εκ των Μπάμπη ή Καρολάιν επισκέφθηκε την Σούδα προκειμένου να δει σπίτι προς ενοικίαση.

Το MEGA παρουσίασε το διαμέρισμα για το οποίο γινόταν λόγος, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για το αν έγινε όντως κάποιο ταξίδι.

Στο Live News και την Ευαγγελία Μαρινάκη μίλησε ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα στα Μεγάλα Χωράφια στη Σούδα, Θοδωρής Πολυράκης.

«Το συγκεκριμένο διαμέρισμα μας ανατέθηκε για πώληση τον Φλεβάρη του 2021. Μετά από όσα ακούστηκαν, ανατρέξαμε στο πελατολόγιο μας για να δουμε αν υπήρχε το όνομα της Καρολάιν στο πελατολόγιό μας. Ρωτήσαμε τους 15-16 μεσίτες μας, αλλά κανείς δεν βρήκε ή ήξερε κάτι. Ρώτησα και την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία μου είπε ότι δεν είχε δει την Καρολάιν» σημείωσε σχετικά ο κτηματομεσίτης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/06/2021