Ελλάδα

Αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα στον ιερέα που φέρεται να βίασε ανήλικες

28.06.2021 | 21:04 Eνσωμάτωση

Με έντονες αποδοκιμασίες ήρθε αντιμέτωπος ο 49χρονος ιερέας στο Αγρίνιο που φέρεται να βίασε ανήλικα κορίτσια, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πορνογραφκό υλικό ανηλίκων.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, φίλοι και συγγενείς των δύο κοριτσιών που καταγγέλλουν βιασμό από ιερέα όταν ήταν 8 και 13 ετών, έχουν συγκεντρωθεί και αποδοκιμάζουν εντονα τον 49χρονο ο οποίος οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή από πλαινη είσοδο.

Σε βάρος του ιερέα έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων αλλα και βιασμό ανήλικης.

Σε μία συγκινητική αλλα και αιχμηρή ανάρτηση στο διαδίκτυο προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου. «Οι ιερείς έχουν ένα σημαντικό έργο να διατελέσουν και σίγουρά η κακοποίηση της ψυχής και του σώματος δεν εμπίπτει στο λειτούργημά τους» σημείωσε.

Ο κατηγορούμενος ιερέας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

«Δεν υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη»

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε και ο 37χρονος ιερέας από τη Βέροια, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σκόρπισε τον τρόμο και τραυμάτισε με καυστικό υγρο δέκα άτομα – 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και ένα αστυνομικό στη Μονή Πετράκη.

«Δεν υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη, όλα θα αποδειχθούν» υποστήριξε.

Παραδέχθηκε ασελγή πράξη

Ένας 42χρονος ιερέας σε χωριό της Τριχωνίδας, φέρεται να προχώρησε σε ασελγή πράξη σε βάρος 50χρονης στην αυλή του σπιτιού της, κι ενώ βρισκόταν στον χώρο ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ασφάλειας του Αγρινίου, ο ιερέας φέρεται να παραδέχθηκε τα όσα του καταλόγισε το ζευγάρι.

Αλλάζει ο τρόπος επιλογής των κληρικών

Τα τελευταία περιστατικά παραβατικής – αν μη τι άλλο- συμπεριφοράς ιερέων φαίνεται πως επιταχύνουν τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής των κληρικών. Μεταξύ άλλων, συμφωνα με το κεντρικό θέμα της εφημεριδας «ΤΑ ΝΕΑ» δημιουργούνται τρεις μεταλυκειακές σχολές, διετούς φοίτησης σε Αθήνα, Γιάννενα και Κρήτη.

Ιδιαίτερος έλεγχος θα γίνεται στα ψυχολογικά τεστ που προσκομίζουν οι κληρικοί, έγγραφα που πιστοποιούν ότι είναι σε καλή ψυχική κατάσταση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/06/2021