Ελλάδα

Συναγερμός στην Ευρώπη για την μετάλλαξη «Δέλτα» – Η κυβέρνηση ανησυχεί για νέο κύμα πανδημίας

26.06.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Κορυφώνεται η αγωνία για την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν στην χώρα μας την τελευταία εβδομάδα και όπως όλα δείχνουν θα είναι και η μετάλλαξη που θα επικρατήσει.

Θέμα χρόνου είναι η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί έως το τέλος Αυγούστου κυρίως λόγω της τουριστικής περιόδου.

«Όλα θα εξαρτηθούν από το τι τουρίστες θα έρθουνε», ανέφερε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο τέταρτο κύμα αν η μετάλλαξη χτυπήσει τη χώρα πριν προλάβει να ορθώσει το τείχος ανοσίας.

Η απειλή της Δέλτα

Συνολικά στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 29 πολίτες που έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ. Πιο ανησυχητική είναι η κατάσταση στο Ηράκλειο όπου εντοπίστηκαν 19 στελέχη που φέρουν την μετάλλαξη με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 19, ενώ 5 έχουν εντοπιστεί στην Αττική.

Μοναδικό όπλο απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα τα εμβόλια.

Το εμβόλιο της PFIZER παρέχει 88% προστασία από την ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ενώ εκείνο της ASTRAZENECA 60% . Επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία για τα εμβόλια της Μοντέρνα και της Johnson.

Νέο κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Παρά τις έξι εισαγγελικές παρεμβάσεις χθες ένα νέο πάρτι στήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με εκατοντάδες νέους να διασκεδάζουν χωρίς μέτρα προστασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/06/2021