Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Αγωνία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – Την Δευτέρα αναμένεται η απόφαση

26.06.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μωρό της Καρολάιν και του πιλότου καθώς τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το που θα δοθεί η επιμέλεια. Προς το παρόν και από την στιγμή της ομολογίας του πιλότου η Λυδία μένει στο σπίτι των γονιών του.

Με αγωνία, αναμένουν οι οικογένειες της αδικοχαμένης Καρολάιν αλλά και του 33χρόνου συζυγοκτόνου, την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας, η οποία θα εκδοθεί- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την προσεχή Δευτέρα.

Η μητέρα και ο πατέρας της Καρολάιν επιθυμούν να μεγαλώσουν τη μικρή Λυδία στην Αλόννησο καθώς κατά εκείνους αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανατροφή του κοριτσιού.

Αθήνα ή Αλόννησος;

Σε κάθε περίπτωση, στο νησί διατηρούν σπίτι και οι γονείς του πιλότου και συνεπώς θα μπορούν να βλέπουν το κοριτσάκι.

«Δε σκιαγραφούμε χαρακτήρες ένθεν και ένθεν, εδώ κοιτάζουμε το συμφέρον του παιδιού. Αυτός είναι ο μοναδικός γνώμονας για αυτήν την ιστορία».

Η ενός έτους Λυδία διαμένει από τη στιγμή της ομολογίας του 33χρονου πιλότου στο πατρικό του σπίτι.

Για 10η ημέρα η μικρή Λυδία βρίσκεται εδώ στο πατρικό του 33χρονου πιλότου και βρίσκεται μαζί με τον παππού και τη γιαγιά που περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

«Στην Αθήνα αυτό το παιδί θα είναι το παιδί του φονιά, στην Αλόννησο θα είναι το παιδί της Καρολάιν», δήλωσε ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Επιμέλεια από κοινού

Να διαμένει η μικρή Λυδία έξι μήνες στην Αθήνα, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, και έξι μήνες στην Αλόννησο, ζήτησε από την Εισαγγελία Ανηλίκων η οικογένεια του 33χρονου πιλότου, επισημαίνοντας ότι η εναλλασσόμενη κατοικία θα εξασφαλίσει την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.

«Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της, σε μία υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού».

Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, από την άλλη, επιθυμεί σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το παιδί που άφησε ορφανό από μητέρα την μητέρα του, να έχει την…καλύτερη τύχη.

«Το μόνο που νοιάζει τον εντολέα μου, είναι το καλύτερο για το παιδί», είπε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος 33χρονου πιλότου.

Όσο αφορά τη γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας, ο 33χρόνος πιλότος θα την χάσει όταν θα υπάρξει σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/06/2021