Ελλάδα

Lamda Development – Η ανάπλαση του Ελληνικού παίρνει σάρκα και οστά

26.06.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Έπειτα από χρόνια αναμονής και αλλεπάλληλων κωλυμάτων ξεκίνησε επίσημα από χθες η πιο εμβληματική επένδυση των τελευταίων δεκαετιών που αλλάζει την εικόνα της χώρας! Οι υπογραφές έπεσαν και στα ταμεία του δημοσίου μπαίνουν 647 εκατομμύρια ευρώ. Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα έργο σύγχρονο που θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα

Με τις υπογραφές της Lamda Development και του Δημοσίου κόπηκε επίσημα και η κορδέλα έναρξης των έργων ανάπλασης στο Ελληνικό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα αφού με την υπογραφή της σύμβασης καταβάλλεται στο ελληνικό Δημόσιο το πρώτο τίμημα ύψους 300 εκατ. ευρώ, από το συνολικό τίμημα μεταβίβασης των 915 εκατ. ευρώ καθώς και Εγγυητική Επιστολή, ποσού 347 εκατ. ευρώ. Συνεπώς στο Ελληνικό Δημόσιο περνούν κεφάλαια 647 εκατ. ευρώ.

Στην έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρωθπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την πληρωμή της δόσης των 300 εκ. ευρώ από τον επενδυτή για την έναρξη του έργου του Ελληνικού που αναδεικνύει την στροφή της Ελλάδας προς την υποστήριξη των επενδύσεων.»

Η ανάπλαση αναμένεται να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς καθώς και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι ολοκληρωμένα.

Οι επενδύσεις της πρώτης πενταετίας για την ανάπλαση της έκτασης των 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων θα ανέλθουν στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα αφορούν την κατασκευή βασικών υποδομών, ένα σημαντικό τμήμα του μητροπολιτικού πάρκων και πολυτελών κατοικιών, στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου και δύο πύργων επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά με την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου και κατασκευή παραθαλάσσιου οικισμού με κατοικίες ήπιας δόμησης. Μέχρι και τον επόμενο μήνα η Lamda Development θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις των διαγωνισμών για την ανάληψη των εργασιών από κατασκευαστικές εταιρείες και της εκπόνησης μελετών από αρχιτεκτονικά γραφεία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Πύργος κατοικιών Μarina Tower με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, θα είναι ο πρώτος που θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/06/2021