Πολιτική

Ανακοινώνονται τα προνόμια για τους εμβολιασμένους

26.06.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Η ώρα των προνομίων είναι εδώ με την κυβέρνηση να ανακοινώνει από Δευτέρα στοχευμένα μέτρα που όπως διαμηνύει θα δίνουν περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της χώρας.

Μπάλα μόνο για εμβολιασμένους

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι πρωταθλητές αποκαλύπτουν ποιοι φίλαθλοι και πως θα μπορούν να μπαίνουν στο γήπεδο.

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ενημερώνει τους φιλάθλους που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια πως η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν την είσοδό τους στο γήπεδο.

Δεν τίθεται ζήτημα προνομίων αλλά λογικής, τονίζει στο MEGA ο υπουργός Αναπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

«Είναι προφανές ότι ένας εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται σε περισσότερους χώρους και ιδιαίτερα κατά το χειμώνα απ’ ότι ένας μη εμβολιασμένος. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και αποφασίζουμε ελευθερα αν θα κάνουμε ή όχι το εμβόλιο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η στόχευση των μέτρων

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν τριπλή στόχευση. Την παροχή στους πλήρως εμβολιασμένους που μπορεί να λειτουργήσουν ως κίνητρο υπέρ του εμβολιασμού, αλλά και την αποτροπή της διάδοσης του covid 19 στα άτομα που δεν εμβολιαστεί.

Έτσι φαίνεται πως όσοι αποφασίσουν να εμβολιαστούν πλήρως θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως μπαρ και εστιατόρια, αλλά και σε πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους υψηλού συνωστισμού όπως θέατρα, συναυλίες και γήπεδα.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να δίνεται η επιλογή στους επιχειρηματίες να διαλέξουν να έχουν Covid Free επιχειρήση και να δέχονται μονο εμβολιασμένους με μεγαλύτερη πληρότητα, είτε όλους τους πολίτες με πιο αυστηρούς περιορισμούς όπως μάσκες, Covid test και χαμηλότερη πληρότητα.

«Δίνεται η δυνατότητα και στους πολίτες να επιλέξουν ένα πιο χαλαρό υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο προσομοιάζει ουσιαστικά στις συνθήκες κανονικότητας που είχαμε πριν από την πανδημία ή τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται και τώρα» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Η συζήτηση περί προνομίων είναι άτοπη με χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμό, επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πλήρως εμβολιασμένο είναι αυτή τη στιγμή το 37,4% των πολιτών, κάτι που φυσικά απέχει πάρα πολύ από το 70%, το οποίο τα κυβερνητικά στελέχη μας έλεγαν ότι θα έχουμε φτάσει στις αρχές του καλοκαιριού» υπογράμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στόχος της κυβέρνησης να εμβολιαστουν όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εν μέσω έντονης ανησυχίας για τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/06/2021