Ελλάδα

Στο εισαγγελέα ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό – «Τα ράσα με έσωσαν» περιγράφει αρχιμανδρίτης

25.06.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Για τα εκτεταμένα εγκαύματα που φέρει από την επίθεση με το καυστικό υγρό μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός. Ο γραμματέας των συνοδικών δικαστηρίων περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε καθώς ήταν και ο πρώτος που δέχθηκε το καυστικό υγρό. Ο 37χρονος πρώην κληρικός, που κατηγορείται για την αποτρόπαια πράξη θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο καθαιρεθείς ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη σκορπώντας τον τρόμο

Ο 37χρονος χωρίς ράσα και φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι, έφθασε συνοδεία αστυνομικής δύναμης στην Ευελπίδων.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγγνώμη».

Αστυνομικοί εντόπισαν την ιστοσελίδα που είχε αγοράσει το καυστικό υγρό, από την ανάκτηση περιηγήσεων στο κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για θειικό οξύ 96% καθαρότητας, που επισημαίνεται πως η αγορά είναι μόνο για εργαστηριακή χρήση και διατίθεται με πιστοποιητικό εργαστηρίου εταιρείας.

Πλέον ο ρουχισμός των Μητροπολιτών και άλλα αντικείμενα με το καυστικό υγρό βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών για να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή του.

Για τα εκτεταμένα εγκαύματα που φέρει από την επίθεση μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος είναι και ο μόνος που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

« Έχω ένα εκτεταμένο έγκαυμα στο λαιμό αριστερά, και στο χέρι, το αριστερό από τον καρπό και πάνω. Ευτυχώς το περισσότερο υγρό έπεσε στην πλάτη και απορροφήθηκε από τα ράσα που έλιωσαν κατευθείαν».

Ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε καθώς ήταν και ο πρώτος που δέχθηκε το καυστικό υγρό.

«Εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η συζήτηση, καθόμουν μπροστά του, εκείνος ήταν όρθιος πίσω μου και δεξιά μου. Μόλις άνοιξε το μπουκάλι, την πρώτη ποσότητα υγρού την έριξε στην πλάτη μου».

Ο 37χρονος ιερέας ξεκίνησε να πετά στους ιεράρχες το καυστικό υγρό από απόσταση περίπου 5-10 μέτρων. Στιγμές νωρίτερα, σε ήρεμο τόνο, είχε ζητήσει το λόγο, ρωτώντας αν είχε παρέμβει ο Μητροπολίτης Βέροιας για την καθαίρεσή του. Όταν η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, έβγαλε το πρώτο μπουκάλι με το καυστικό υγρό και άρχισε να καταβρέχει όσους βρίσκονταν μπροστά του. ΣΣτην αρχή οι ιεράρχες πίστευαν πως τους πέταγε νερό ή λάδι προκειμένου να τους χλευάσει, ωστόσο λίγο μετά τα ράσα τους άρχισαν να λιώνουν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί ο κατηγορούμενος και υπέβαλλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 37χρονος θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αίτημα της Ιεράς Συνόδου τώρα είναι να τοποθετηθεί στο Συνοδικό Μέγαρο μηχάνημα ανίχνευσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/06/2021