Κόσμος

ΗΠΑ: 99 αγνοούμενοι στα ερείπια του πολυώροφου κτιρίου στο Μαϊάμι – Αγωνιώδεις έρευνες  

25.06.2021 | 13:26 Eνσωμάτωση

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ψάχνουν για επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια του δωδεκαώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Τουλάχιστον 99 άνθρωποι αγνοούνται ενώ δύο έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα χαλάσματα. Οι αρχές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στο γιατί της συγκεκριμένη τραγωδίας.

24 ώρες μετά την τραγωδία στο Σερφσάιντ του Μαϊάμι και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια του δωδεκαώροφου κτιρίου που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Όσοι το έζησαν είναι σοκαρισμένοι.

Η κατάρρευση που έγινε στη 1 και μισή τα ξημερώματα βρήκε στα κρεβάτια τους τους ενοίκους των 136 διαμερισμάτων του κτιρίου που ισοπεδώθηκαν. 99 άνθρωποι αγνοούνται.

Οι διασώστες δε σταματούν να ψάχνουν για ίχνη ζωής κάτω από τόνους τσιμέντου. Δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί, ένας νεκρός, ενώ τουλάχιστον 10 έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία. Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα ενώ ο τρόπος με τον οποίο κατέρρευσε το κτίριο γεννά ερωτηματικά.

Στο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1981 γίνονταν εδώ και κάποιο διάστημα εργασίες συντήρησης της οροφής με τα αμερικανικά Μέσα να αναφέρουν πως υπήρχαν και προβλήματα στατικότητας. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως το πολυώροφο κτίριο που είχε χτιστεί σε βαλτώδη περιοχή υποχωρούσε κατά 2 χιλιοστά το χρόνο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/06/2021