Ελλάδα

Καύσωνας διαρκείας από αύριο με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς

22.06.2021 | 20:40

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών με την άνοδο της θερμοκρασίας να είναι ήδη αισθητή. Από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 43 βαθμούς ενώ σε αρκετούς νομούς θα ξεπεράσει τους 40. Οι Αθηναίοι ετοιμάζονται ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που διαμαρτύρονται για τις μάσκες.

«Καμίνι» αναμένεται να είναι η χώρα για μία εβδομάδα.

Καύσωνας από τη Βόρεια Αφρική έρχεται τις επόμενες ώρες. Έως την Κυριακή, σε ορισμένες περιπτώσεις ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς κελσίου.

Οι Αθηναίοι πάντως ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις πολυ υψηλές θερμοκρασίες είτε μένοντας στο σπίτι με το κλιματιστικό, είτε με μπάνιο στη θάλασσα.

Και στη Θεσσαλονίκη, ήδη ο υδράργυρος ανεβαίνει, με αρκετούς πολίτες να δυσκολεύονται με τη χρήση μάσκας, λόγω της αφόρητης ζέστης

Πάνω από 41 βαθμοί C
Ν. Κιλκίς
Ν. Πέλλας
Ν. Πιερίας
Ν. Ημαθίας
Ν. Θεσσαλονίκης
Τρίκαλα
Καρδίτσα
Λάρισα
Αιτωλοακαρνανία
Βοιωτία
Φθιώτιδα
Μεσσηνία
Λακωνία

Στην Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή θα φτάσουν τους 37 βαθμούς και το Σάββατο και την Κυριακή τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις ημερες του καύσωνα να πίνουμε πολύ νερό, να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα και να αποφεύγουμε την έντονη σωματική άσκηση.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/06/2021

Ελλάδα