Ελλάδα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι αντιφάσεις και τα μοιραία λάθη που πρόδωσαν τον 33χρονο συζυγοκτόνο

20.06.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία που έδινε ο 33χρονος πιλότος για τη ληστεία που είχε σκηνοθετήσει έδειχναν ελλιπή. Έτσι άρχισε η αποδόμησή τους από τους αστυνομικούς και την ιατροδικαστή.

Οι αόρατοι ληστές

Ο 33χρονος αναφέρει στους αστυνομικούς το σενάριο με τους τρεις βίαιους ληστές. Ωστόσο η αστυνομική έρευνα δεν εντοπίζει ύποπτα αποτυπώματα, αλλά και από κάμερες δεν εντοπίζεται κανένα αδικαιολόγητα κινούμενο όχημα.

Οι χρόνοι και το κινητό

Ο πιλότος καταθέτει πως στη 01:30 αντιλαμβάνεται τους ληστές στη σοφίτα και έτσι ξεκινά ο εφιάλτης, ενώ για ώρες παραμένει δεμένος. Ωστόσο το κινητό του τον προδίδει. Στη 01:15 μπαίνει σε λειτουργία φόρτισης και μια ώρα μετά καταγράφεται ξεκλείδωμα και εισαγωγή στην εφαρμογή των μηνυμάτων. Στις 04:38 το κινητό κλειδώνει και σχεδόν μια ώρα αργότερα, και ενώ με βάση τους ισχυρισμούς του ήταν δεμένος, καταγράφεται από τον βηματομετρητή συνεχής κίνηση μέσα στο σπίτι μέχρι και την ώρα της κλήσης στην Άμεση Δράση.

Τα ουρλιαχτά που δεν ακούστηκαν ποτέ

Στην κατάθεσή του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ισχυρίστηκε πως τα ουρλιαχτά της γυναίκας του εξόργισαν τους δράστες με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό της. Ωστόσο η κατάθεση της γυναίκας που μένει ακριβώς δίπλα τον «καίει».

Τον «έδεσαν» από το… δέσιμο

Στην προσπάθειά του να πείσει τους αστυνομικούς για τη ληστεία, αναφέρει πως ήταν δεμένος πισθάγκωνα, αλλά οι μαρτυρίες των δύο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης αποκαλύπτουν το ψέμα.

«Έξυπνο» ρολόι και ιατροδικαστής

Η παρατηρητικότητα της ιατροδικαστή που φτάνει στο σπίτι, οδηγεί στην άμεση αφαίρεση του ρολογιού καταγραφής παλμών που φορούσε η Καρολάιν το μοιραίο βράδυ και στην ανάκτηση των πολύτιμων στοιχείων.

Ο 33χρονος ισχυρίζεται πως για δύο ώρες τουλάχιστον είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ήταν σφιχτά δεμένος. Η ιατροδικαστής ανατρέπει τον ισχυρισμό καθώς αποκλείει λιποθυμία σε χρόνο άνω των δύο λεπτών και δεν εντοπίζει ευρήματα από το δέσιμο.

Οι χρόνοι τέλεσης της ληστείας που δίνει ο πιλότος έρχονται σε αντίθεση με τις καταγραφές παλμών, καθώς από τη 01:41 ως και 04:00 το θύμα κοιμάται με βάση τους παλμούς, ενώ από τις 04:05 και για τα επόμενα έξι λεπτά βιώνει στιγμές αγωνίας στα χέρια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Τα αδιάσειστα στοιχεία της έρευνας ανάγκασαν τον 33χρονο να ομολογήσει την αποτρόπαιη πράξη του και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/06/2021