Ελλάδα

Το My Greece στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου

19.06.2021 | 18:47

Το My Greece και η Δέσποινα Βανδή με την Έρρικα Πρεζεράκου ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Μήλου.

Εξωτική ομορφιά και μοναδικοί θησαυροί της φύσης. Δεκάδες υπέροχες παραλίες. Σπίτια λευκά σε γη ηφαιστιακή. Η Μήλος είναι πανέμορφη και μοναδική.

Το My Greece και η Δέσποινα Βανδή με την Έρρικα Πρεζεράκου ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Μήλου. Οι δυό τους θυμούνται την τελευταία φορά που επισκέφθηκαν το νησί και ξεκινούν την περιήγηση.

Η βόλτα τους ξεκίνησε από εκεί που ξεκίνησαν όλα. Τα διαφορερικά πετρώματα του νησιού αποτελούν αντικείμενο μελέτης επιστημόνων από όλο τον πλανήτη.

Ο ορυκτός της πλούτος αποτελεί και σήμερα κινητήριος δύναμη της οικονομίας του νησιού.

Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου βρίσκεται στον Αδάμαντα, το επίνειο του νησιού. Σκοπός του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου (ΜΜΜ) είναι να προβάλει την πλούσια γεωλογική και μεταλλευτική ιστορία της Μήλου και να τιμήσει όσους εργάστηκαν για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική και πολιτισμική ευημερία του νησιού στη μακραίωνη και αδιάλειπτη ιστορική του πορεία.

Ο κ. Γιάννης Σανούδος διευθυντής στο μεταλλευτικό μουσείο Μήλου ανέφερε πως: «ο ορυκτός πλούτος είναι η βασική αιτία της ομορφιάς της. Είναι από τα ελάχιστα νησιά που έχουν όλους αυτούς τους χρωματισμούς στις παραλίες της.

Videos & Απoσπάσματα από MY GREECE - 19/06/2021

Ελλάδα