Ελλάδα

Το MEGA αποκαλύπτει: Η ιατροδικαστής «καίει» τον 33χρονο συζυγοκτόνο

19.06.2021 | 20:04

Κομβικό σημείο στην αποκάλυψη της αλήθειας ήταν το ιατροδικαστικό πόρισμα. Υπό μία έννοια ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε ουσιαστικά την υπόθεση.

Την ώρα που η Καρολάιν κοιμόταν φέρεται ότι ο κατηγορούμενος πιλότος τη σκότωσε, ενώ ο θάνατος της δεν ήταν ακαριαίος αλλά αγωνιώδης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πιλότου, ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης του εγκλήματος.

Τα πολύτιμα συμπεράσματα για την κατάσταση που βρισκόταν η νεαρή κοπέλα, αλλά και την ώρα θανάτου της, που δεν συνέπιπταν με τις αρχικές καταθέσεις του συζυγοκτόνου, εξήχθησαν από την επεξεργασία των δεδομένων που είχαν καταγραφεί στο smartwatch που φορούσε η Καρολάιν.

Ώρα θανάτου 04:11

 

Από την κατάθεση της ιατροδικαστού προκύπτει ότι «αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια».

Και σύμφωνα με την ίδια κατάθεση:«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες.

Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61/λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του.

Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11.

Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι η διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Δεν θα μπορούσε να ήταν λιπόθυμος

 

Επιπλέον τα ιατροδικαστική ευρήματα φαίνεται πως δεν είναι συμβατά με τις περιγραφές του πιλότου με βάση όσα ο ίδιος περιέγραφε στις καταθέσεις του ότι είχαν λάβει χώρα στη σκηνή του εγκλήματος.

«Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο-εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.

Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

Τα στοιχεία που έφεραν υποψίες

 

Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία που έβαλαν τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας σε υποψία. Το πρώτο ήταν η επιλεκτική έρευνα των δραστών στη βιβλιοθήκη, όπου υποτίθεται ότι πήραν τα χρήματα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δίπλα – δίπλα τον σπάγγο και ένα μαχαίρι, ενώ οι εκχυμώσεις που είχε ο πιλότος ήταν μόλις διακρινόμενες.

Παράλληλα, ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι μόλις αντιλήφθηκε τους ληστές ξύπνησε την Καρολάιν και εκείνη φώναξε, ενώ η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι δεν άκουσε τίποτε.

Πόσο θα μείνει στη φυλακή

 

Όπως όλα δείχνουν ο 33χρονος πιλότος και καθ΄ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν θα περάσει τουλάχιστον 15 χρόνια στη φυλακή, αν σπάσουν τα ισόβια.

Το ελάχιστο με όλες τις ευεργετικές προϋποθέσεις υπολογισμού έκτισης ποινών που προβλέπει ο νόμος για την ισόβια κάθειρξη, η οποία προβλέπεται ως ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, είναι τουλάχιστον 16 χρόνια πραγματικής έκτισης της ποινής

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/06/2021

Ελλάδα