Ελλάδα

Σε τροχιά επενδύσεων και κερδών η MYTILINEOS

19.06.2021 | 20:50

Δύο σημαντικές συμφωνίες πάνω από 1,5 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η εταιρεία Mytilineos, η οποία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί το 2020 να ήταν μια χρονιά με προκλήσεις ωστόσο η Mytilineos κατάφερε να ανταποκριθεί και να επαναλάβει τις επιτυχημένες επιδόσεις του 2019.

Η γενική συνέλευση της εταιρείας προχώρησε την Παρασκευή στην ανακοίνωση δύο ιδιαίτερα σημαντικών συμφωνιών. Η πρώτη αφορά τη συμφωνία μακροχρόνιας διάρκειας με την GLENCORE για την πώληση αλουμίνας και αλουμινίου, εκτιμώμενης συνολικής αξίας πάνω από 1,5 δισ. Δολάρια

Παράλληλα η Mytilineos έχει έρθει σε συμφωνία με τη ΔΕΗ για τη σύναψη νέας σύμβασης για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που θα καλύπτει την περίοδο 2021 – 2023. Τότε είναι και η χρονιά που η εταιρεία «πρασινίζει» και θα ηλεκτροδοτεί τις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις με καθαρή ενέργεια, ελαχιστοποιώντας έτσι τις εκπομπές ρύπων.

Η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος ύψους 600 εκατ ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό νούμερο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ευάγγελο Μυτιληναίο, το μέλλον της προδιαγράφεται εξαιρετικά ευοίωνο με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για διπλασιασμό των κερδών τα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/06/2021

Ελλάδα