Ελλάδα

«Έσχατη λύση» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών

18.06.2021 | 21:13

Έσχατη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και μόνο για συγκεκριμένες ομάδες όπως γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό μονάδων φροντίδας, σύμφωνα με την επιτροπή Βιοηθικής.

Οι επιστήμονες στο πόρισμά τους τονίζουν ότι πρώτα πρέπει να γίνουν στοχευμένες εκστρατείες ενημέρωσης, στη συνέχεια να δοθούν κίνητρα για όσους θα εμβολιαστούν και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε η πολιτεία να επιβάλει τον εμβολιασμό, ενώ από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.

«Αρνήθηκαν να με προσλάβουν»

 

Πάντως ήδη αρκετές εταιρίες ή ιδιώτες ζητούν από τους εργαζόμενους τους να εμβολιαστούν. Νεαρή γυναίκα αποκάλυψε στο μεγκα ότι ιδιώτης γιατρός αρνήθηκε να την προσλάβει καθώς ήταν ανεμβολίαστη.

«Είχα πάει ήδη 4 ημέρες είχαν κάτσει. Μόλις είπα ότι δεν έχω εμβολιαστεί μου λένε “λυπούμαστε πάρα πολύ δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην πρόσληψη”» τόνισε η καταγγέλλουσα.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει η βεντάλια των προνομίων για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και μάλιστα άνευ μάσκας σε πολλές περιπτώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/06/2021

Ελλάδα