Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Τι λένε ειδικοί για το προφίλ του πιλότου – Ένιωθε κτήμα του την 20χρονη

18.06.2021 | 21:21 Eνσωμάτωση

Κάτω από το μικροσκόπιο των ειδικών έχει μπει το προφίλ του 32χρονου πιλότου από τα Γλυκά Νερά, μετά την ομολογία της δολοφονίας της συζύγου του.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου που επί 37 ημέρες δρούσε σαν θύμα αποπροσανατολίζοντας Αρχές και κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν συντετριμμένο και πονεμένο σύζυγο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, η Άννα Κανδαράκη, ψυχολόγος, σημείωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «ο οποίος λειτουργούσε σαν να του ανήκει το συγκεκριμένο πρόσωπο, σαν να είναι εκείνος ο οποίος θα αποφάσιζε αν θα ζούσε ή αν θα πέθαινε».

Σύμφωνα με την κ. Κανδαράκη, «οι γυναίκες δεν πρέπει να δέχονται καμία είδους βία. Αν αισθάνονται ότι υπάρχει ένας εγκλωβισμός ή μια μορφή βίας, να μη διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον».

Το μεγάλο σφάλμα στο οποίο δεν πρέπει να πέσουμε, σύμφωνα με την ψυχολόγο, είναι η ταύτιση του ψυχικού νοσήματος με το έγκλημα.

«Δε σημαίνει πως κάποιος που είναι ένας αδίστακτος γυναικοκτόνος, ότι από πίσω υπάρχει και μια ψυχιατρική διαταραχή».

Η μεταφορά του 32χρονου στα δικαστήρια, έδειξε έναν άνθρωπο «απαθή, που σημαίνει ότι δεν έχει καμία σύνδεση με το συναίσθημά του.

Αυτό το συναντάμε σε ανθρώπους που εμφανίζουν τέτοια χαρακτηριστικά, ψυχοπαθητικά, αντικοινωνικά».

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η Λυδία, το βρέφος του ζευγαριού, το οποίο έμελλε να μεγαλώσει χωρίς γονείς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/06/2021